Elke eenzame ziel droomt ervan: een harmonieuze relatie. Iemand waarmee je lief en leed kan delen. Maar in de praktijk lijkt een zo’n ‘feel good relatie’ niet zo’n voor de hand liggende zaak. In deze blog lees je enkele tips om je relatie naar dat niveau te tillen.

Communicatie

Als er één sleutel de basis is van een goede relatie dan is het wel communicatie. Als deze basis niet goed gelegd is, zal je hoe meer de relatie vordert en ontwikkelt, steeds meer problemen ervaren. Goede communicatie is belangrijk voor zowat alles wat er in een relatie gebeurt. Worden conflicten niet uitgepraat, dan blijven er stukjes hangen en brokkelt de relatie langzamerhand af of groeit ze totaal verkeerd, met als gevolg: een breakup. Is een goede communicatie het enige wat je nodig hebt voor een harmonieuze relatie? Nee, zeker niet, er spelen nog andere factoren mee als aantrekking, intimiteit, aandacht en ga zo maar door. Maar met goede communicatie kom je al een heel eind. Ook op seksueel vlak is communicatie belangrijk. Wil jij af en toe je speciale sextoys eens bovenhalen tijdens het liefdesspel, praat daar dan misschien eerst even over, voor je lief zich rot schrikt. Het is maar een suggestie.

Elkaar loslaten

Af en toe iets helemaal voor jezelf doen is best bevrijdend. Is het een wandeling in het bos of een lange fietstocht? Trek jij je even terug met je satisfyer pro 2 of ga je met je vriendinnen eens helemaal los tijdens een avondje stappen? Do whatever works for you of combineer ze allemaal op 1 dag. Af en toe dingen alleen doen maakt je gewoon een beter mens. Een relatie kan soms wat ‘te veel in je smoel’ zijn en daar moet je dus mee uitkijken. Te veel contact, te veel op elkaars lip, het kan voor irritaties zorgen die je makkelijk kan vermijden door af en toe ook eens gewoon lekker je eigen ding te doen en jezelf weer helemaal op te laden.

Aandacht

Een mooie balans tussen tijd samen en apart is gezond. Waar die balans ligt, is aan jullie te bepalen. Sommige koppels spenderen meer tijd samen dan andere, dat is perfect normaal. Ga je dus niet met anderen vergelijken en kijk naar wat voor jullie kan en goed aanvoelt. Belangrijk is dat jullie hierover kunnen communiceren en eventuele problemen op tafel worden gelegd, zodat jullie goed op elkaar kunnen afstemmen. Bij het ene koppel loopt dit al van het begin iets vlotter dan bij het andere. Te veel ‘werkpunten’ kunnen ervoor zorgen dat een relatie toch niet slaagt, ook al zou je het beiden graag willen. Maar niet getreurd, ook na een breakup komt weer zonneschijn!

Foto header via iStock, credits: proud_natalia