1) Geuren en gezonde lucht maken gelukkig

Een goed geventileerd huis én een goed gekozen ‘geurprofiel’ kan je gemoedstoestand enorm verbeteren wanneer je thuis bent. En dat hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn. Je kan namelijk bijvoorbeeld een mechanische ventilatiebox laten plaatsen. Die zorgt ervoor dat de vervuilde lucht in huis wordt afgevoerd en er frisse lucht voor in de plaats komt. Daarnaast kan je voor ontspannende geuren zorgen. Denk aan lavendel, geurkaarsen, interieurparfums of essentiële oliën.

2) Een groen begin is het halve werk

Als er één manier is om op een leuke manier een geluksgevoel in huis te creëren, dan is het wel het toevoegen van bloemen en planten aan je interieur. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat bloemen bijvoorbeeld ook echt goed voor je gezondheid zijn. Naast dat ze er heel gezellig uit zien natuurlijk. Bloemen laten je onder andere minder stressvol voelen. En als je dan toch bezig bent, schaf dan ook gelijk wat mooie groene planten aan. Je hebt namelijk specifieke kamerplanten die het binnenmilieu zuiveren. Oftewel: ze zorgen voor meer zuurstof in huis waardoor je je ook beter zal voelen.

3) “Ont-rommel”

Wil je je gelukkiger voelen in huis dan is een (voorjaarss)choonmaak altijd een heel goed begin. En don’t worry, dat hoeft zeker niet helemaal volgens de Marie Kondo methode. Als je al een kleine slag weet te slaan hierin, levert dat al een korte termijn geluksgevoel op. Wil je het toch wat rigoureuzer aanpakken? Ga dan wel meer systematisch aan de slag. Leg rondslingerende boeken terug in de boekenkast. Plaats pullen die je niet vaak gebruikt in dozen óf gooi/geef ze simpelweg weg. Een opgeruimd huis, is een opgeruimde geest!

Foto header via iStock, credits: nito100