Wanneer ik thuis echt tot rust wil komen, dat moet het huis opgeruimd zijn, anders word ik onrustig. Datzelfde geldt voor wanneer ik thuis aan het werk ben. Mijn tafel moet geordend zijn, anders dan kan ik me simpelweg niet optimaal concentreren. Nu is het, met twee kleinde kids, niet heel eenvoudig om je huis opgeruimd te houden. Toch zijn er een paar handige opbergtips die kunnen zorgen voor meer rust in je huis én in je hoofd:

1) Weggooien, weggooien, weggooien

Eén van de belangrijkste, maar ook gelijk een van de moeilijkste dingen, is weggooien. Maak een selectie van de spullen die je eigenlijk nooit gebruikt. Heb je, net als ik, zo’n enorm groeiende stapel met papier op je bureau liggen? Maak daarvan twee duidelijke stapels. Waarvan er 1 weggaat. Less is more!

2) Ordenen en structureren

Eén van de oorzaken van chaos in je huis, is vaak dat er geen orde en structuur in je spullen zit. Oftewel: alles ligt door elkaar met als gevolg dat je ook van iets kwijt bent. Door structuur in je spullen aan te brengen, weet je beter waar alles ligt en wordt het ook minder snel een chaos in huis.

3) Opbergmogelijkheden

Er zijn heel veel creatieve manieren om je spullen op te bergen. Vergrijp je dan ook niet snel aan van die lelijke plastic bakken. Laat je hierbij inspireren door leuke interieur-websites en -tijdschriften die vaak bomvol toffe opberg-inspiratie staan. Van rieten manden (tip: hele leuke zijn te koop via Sweetlivingshop.nl) tot aan opbergtassen die je aan de muur kan hangen. Er zijn tal van originele opberg-mogelijkheden.

En dan de laatste stap… die is natuurlijk altijd de moeilijkste: zorgen dat bovenstaande hacks in stand worden gehouden.

Foto header via iStock, credits: kazoka30