De herfstvakantie is weer in het zicht. Dé ideale tijd om er nog even een weekje of weekend tussenuit te gaan. En dat je dat ideaal kunt combineren met een sportieve activiteit blijkt wel uit de volgende herfstvakantie tips.

1. Fietsen door het heuvellandschap van Limburg

Het Limburgse landschap is bij uitstek een prachtige omgeving om te gaan fietsen. Met een beetje geluk heb je stralend herfstweer te pakken tijdens jouw trip naar Limburg en begeef je jezelf tussen de mooiste herfsttinten. Kies bijvoorbeeld voor de Geul en Gulproute, die je leidt langs tal van mooie kastelen en watermolens. Of fiets door het terrassenlandschap van de Maas. En het liefst fiets je natuurlijk op je eigen fiets. Wel zo comfortabel. Er zijn tegenwoordig veel mooie systemen die je op je auto kan laten zetten zodat je je fiets eenvoudig mee kan nemen. Een fietsendrager op je auto plaatsen is daardoor een fluitje van een cent geworden.

2. Wandelen op de Wadden

Elk waddeneiland heeft haar eigen charme, maar ze hebben wel een gelijke deler: het zijn stuk voor stuk dynamische gebieden dat met elk tij verandert. Wil je echt lekker uitwaairen, genieten van strand, zee (en misschien ook wel een paar stralen zon), dan is een wandelvakantie op de Wadden een dikke aanrader. Schaf wel goede wandelschoenen en een warme (regenbestendige) jas aan. En vergeet ook vooral niet je fotocamera, want je zal ogen tekort komen hier wat betreft natuurschoon.

3. Hole-in-one

De hele dag buiten zijn op je vakantie kan ook perfect als je kiest voor een golfvakantie. Dat kan je dichtbij huis zoeken, gewoon in Nederland. Maar ook net iets verder, zoals in Duitsland. Golfen tussen de bergen, klinkt heerlijk toch. En nice to know: een golfbal heeft door de dunnere lucht in de bergen minder weerstand waardoor je eenvoudiger verder slaat. Mocht je nu niet in het bezit zijn van een golfvaardigheidsbewijs, dan kan je in plaats van golfen er ook prima een tennis-vakantie van maken.

Foto header via iStock, credits: Maksym Belchenko