Hét seizoen om te trouwen is natuurlijk bij uitstek de zomer. 25 graden, niet té warm, een strakblauwe lucht, je liefste vrienden en familie bij je en natuurlijk je grote liefde. Beter kan het haast niet. Maar wat trek je nu als gast aan naar een bruiloft en wat nu als je meerdere bruiloften in de zomer hebt? Trek je voor elke trouwerij een andere outfit aan? Wij geven tips:

1) Recyclen mag

Zeker als je meerdere bruiloften in je agenda hebt staan, dan mag je zeker een outfit opnieuw aantrekken. Probeer dan wel de accessoires wat aan te passen. Andere kettingen, een hoed, sjaal of schoenen geeft het al een heel andere look. Let wel goed op of er een dresscode is en pas je look daarop aan.

2) Schoenen

Voor velen een hel, voor sommige juist een piece of cake; lopen op hakken. Een hele dag lang… Veel vrouwen nemen een paar extra platte schoenen mee om ’s avonds op te dansen. Prima natuurlijk, dat moet kunnen en als je pijn hebt aan je voeten dan ook zeker aantrekken. Maar doe het niet te expliciet. En kies wel ook stijlvolle platte schoentjes, helemaal als de dresscode dat vraagt.

3) Wat voor gast ben je?

De outfit die je aan doet op een trouwdag hangt ook samen met wat voor gast je bent. Ben je een daggast en sta je heel dicht bij het bruidspaar, dan is extra effort wat betreft je look natuurlijk wel logisch. Als je alleen voor de receptie bent uitgenodigd dan hoef je zeker niet helemaal uit te pakken met een nieuwe jurk of iets dergelijks. Kijk ook eens op weddings.nl voor tips.

En last but not last: overschaduw nooit de bruid! Dat is vanzelfsprekend dé belangrijkste fashion regel….