We zitten al weer bijna in augustus maar don’t worry want er is nog genoeg tijd voor een zonnige city trip. Dit lijstje bespaart je vast wat tijd bij het maken van je paklijstje.

Skirt? Shorts? Skorts.

Het is zomer! Overdag ga je niet in een lange broek rondlopen en dus zijn shortjes, rokjes en jurkjes je beste vriend. Maar tijdens een city trip loop je makkelijk 15 km of meer op een dag. Rokjes en jurkjes zijn misschien leuk, maar tenzij je geboren bent met een thigh gap ben je waarschijnlijk wel bekend met een naar bijgevolg genaamd schuurplekken. Je dijen die continu langs elkaar schuren in de benauwde binnenstad kan nare gevolgen hebben die een skort gegarandeerd kan voorkomen. Het effect van een rokje, en het gemak van shorts.

Off the shoulder jurkjes

Een jurkje of topje waarbij je schouders niet bedekt worden door bandjes of mouwtjes zijn perfect voor die dagen dat je relaxt over een marktje struint en van terrasje naar terrasje gaat. Onze schouders verkleuren vaak het snelst omdat deze continu naar de zon wijzen en op een dag dat we niet veel doen maar wel van de zon genieten willen we geen bandjes die in de weg zitten en rare witte streep achterlaten. Nog geen off the shoulder jurkje in je kast? Dit Jurkje van Bomont met Maison Scotch is perfect.

Let’s go to the beach, beach

Dat je gekozen hebt voor een city trip betekent niet dat je niet kunt zwemmen of een dagje in je bikini in de zon kunt liggen. Er zijn genoeg grote steden die aan het water liggen met prachtige stranden, zoals bijvoorbeeld het zonnig Barcelona. Zelfs als er geen groot strand in de buurt is leggen steeds meer steden, met name in Europa, kleine stadsstrandjes aan. Zo vind je er in Berlijn bijvoorbeeld eentje tegenover het centraal station (Berlin Hauptbahnhof). Kortom; vergeet dus niet je bikini in te pakken want je weet maar nooit welk tof strandje je tegenkomt.

Foto header via iStock, credits: iprogressman