Niets lekkerder dan vele lange zomeravonden lang buiten te zitten, met de bbq aan, vrienden om je heen en een lekker drankje binnen handbereik. Van plan zelf een barbecue te organiseren voor familie en vrienden, bij jou thuis? Zo zorg je dat het relaxt is voor de gasten én jijzelf én ziet het er ook nog eens super stylish uit:

1) Warmte

Hoewel de avonden over het algemeen lang en loom zijn. Wil dat niet zeggen dat het ’s avonds niet kan afkoelen. Zorg dat je gasten het daarom niet koud hebben en plaats een mooie buitenkachel neer. Het liefst eentje waarin je houtpellets kan gebruiken. Dit is namelijk een CO2-neutrale brandstof omdat het wordt gemaakt van afvalproducten (houtresten). Je kan ze onder andere kopen bij Pellets van de Lange BV.

2) Sfeer

Aankleding is key, zorg dus dat er lampjes door de tuin hangen. Kleurige, warme plaids over de stoelen, lampionnen in de bomen, een mooi gedekte tafel. Wat heerlijke plof-kussens zijn ook erg fijn, zorgt gelijk voor een knus effect.

3) Food

Een bbq is natuurlijk niets zonder eten en drinken. Bereid alles op de dag zelf al voor, zodat je s’ avonds zo min mogelijk hoeft te doen. En ben je zelf niet zo van het bbq’en? Er is altijd wel iemand onder de gasten die het hartstikke leuk vindt en graag het barbecue-stokje van je over neemt.

4) Vibe

Naast gezellige lampjes en kaarsjes, is een goede playlist ook essentieel. Stel er zelf een paar samen, of zoek op Spotify of Deezer op de woorden BBQ, zomer en/of chill. Genoeg keus aanwezig!

Foto header via iStock, credits: Rawpixel