Hoe maak je nu van jouw woonkamer jouw ideale leefplek? Een ruimte waar je je kan ontspannen en die helemaal aansluit bij jouw smaak. Dat is nog niet zo heel makkelijk. Want er is zo ontzettend veel mogelijk. Scroll alleen al even op Pinterest en je wordt overladen met wooninspiratie. Pik daar maar eens de trends uit die matchen bij jouw smaak en stijl. Wat hulp nodig om de juiste keuzes te maken? Wij geven tips & tricks:

1) Brainstormen maar

Wil je vanuit een goede basis beginnen, dan is het van belang dat je eerst een goede brainstormsessie houdt. Verzamel een stapel (woon)tijdschriften en knip en plak alle kleuren, meubels en materialen op een groot vel papier. Vanuit dit moodboard kan je jouw stijlrichting bepalen.

2) Plattegrond

Hoe groot is je woonkamer? Hoe is de lichtinval? Welke hoeken zijn donkerder? Teken de plattegrond van je woonkamer helder uit. Zo kan je goed bepalen waar je de meubels wilt hebben. Wat is praktisch qua opstelling en wat juist niet?

3) 3D weergave

Wil je het nog een stapje verder trekken dan is het leuk om van je plattegrond een 3D visualisatie te maken. Dat kan vrij eenvoudig met allerlei woon-apps die je kan downloaden. In combinatie met je moodboard kan je zo bijna al zien hoe jouw ideale woonkamer er in het ‘echt’ uit ziet.

4) Shoppen maar

Ben je tevreden met je ontwerp, dan is het tijd om te gaan shoppen. Check wel van tevoren goed wat mogelijk is qua vloer. Heb je vloerverwarming, en je wilt graag laminaat leggen, check dan eerst wat voor ondervloer je nog moet leggen bijvoorbeeld. Laat je voordat je dus tot aankopen overgaat eerst goed informeren over wat wel en niet kan in je woning!

Foto header via iStock, credits: vicnt