Een persoonlijk, origineel cadeau voor iemand uitkiezen is niet een eenvoudige opgave. Helemaal al niet in december waar de feestmaand-stress bij velen hoog op kan lopen. Onderstaande cadeau-tips, die helpen je liefdesleven te verbeteren, zullen in ieder geval in de smaak vallen bij zowel je partner als jijzelf:

1) Je eigen liefdesverhaal in boekvorm

Wil je een stapje verder gaan dan een liefdesbrief? Kies er dan voor om jullie liefdesverhaal te bundelen in een boek. Via de website van LoveBook kan je jullie love story laten vereeuwigen. Je kan zelf de titel kiezen, de cover, de inhoud en zelfs de hoofdpersonages lijken op jullie!

2) De boeken van Esther Perel

Perel is een Belgische psychotherapeut die bekend is geworden door haar onderzoek naar de spanning tussen de behoefte aan veiligheid en de behoefte aan vrijheid in menselijke relaties. Vooral in deze moderne tijd zijn de verhoudingen nogal veranderd binnen een relatie. Zonder oordelend te zijn, geeft Perel prachtige voorbeelden van hedendaagse relaties in haar boeken ‘Liefde in Verhouding’ en ‘Erotische Intelligentie’.

3) Speeltjes

Wil je wat extra’s in je relatie brengen, dan zijn speeltjes wellicht een idee. Wel even goed inschatten van te voren of je partner hier echt voor is te porren. Een voorbeeld van een toy is de Tarzan vibrator bij Easytoys.

4) Erotisch illustratieboek

Erotische plaatjes kijken werkt altijd goed. Althans, als ze esthetisch ook mooi zijn. En al helemaal als er ook nog een kunstzinnig en komisch tintje aan zit. Et voila, zie daar het prachtige illustratieboek met de titel Les coquins. Het staat vol met po√ętische seksuele illustraties van de Franse kunstenaar Marion Fayolle.

Foto header via iStock, credit: nito100