Het is momenteel volop zomer. Temperaturen gaan door het dak heen en de zomervakanties zijn bij velen van start gegaan. Hét moment om eens lekker te ontspannen. Of je nu thuis blijft of naar een vakantieland elders gaat. En wat heb je dan nodig? Inderdaad een ‘voorraad’ leuke spelletjes om jezelf en anderen eens goed uit te dagen. Vermaak gegarandeerd!

Candy Crush

Het spelletje Candy crush werd ongeveer een jaar of 10 geleden geintroduceerd en was meteen een dikke hit. Doel is om zoveel mogelijk levels te halen. Dit doe je door opdrachten te voltooien door snoepjes (candy, what else…) te verwisselen. En op die manier drie, vier of vijf op een rij te maken. En ja, je wordt steeds fanatieker hoe vaker en meer je het speelt. Perfect om op een strandbedje te doen.

Reisspelletjes

Ga je wel op reis, met de auto of het vliegtuig, dan zijn reisversies van grote spellen ideaal. Je hebt tegenwoordig ook steeds meer keuze hierin. Waar je vroeger alleen Mens-Erger-Je-Niet in miniversie kon meenemen, kan je nu bijna alle spellen wel in een reisversie aanschaffen. Denk aan Pim Pam Pet, Double of toffe breinbrekers games. Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen met deze games in je koffer.

Met z’n allen

Hoe leuk is het om op een mooie zomeravond een stel vrienden uit te nodigen en in je tuin eindeloos lang gezelschapsspelletjes te spelen. Eén van de populairste spellen is op dit moment Ticket to Ride. Wel een spel waar je echt even in moet duiken om het te snappen. Wil je wat makkelijker uit de voeten? Kies dan voor old skool Rummikub of Yahtzee. En wat dacht je van een potje schaken of dammen? Drankje erbij en winnen maar…

Actief aan de gang

Naast online en bordspelletjes zijn er ook tal van actieve spellen. Denk bijvoorbeeld aan Twister of flessenvoetbal. Wil je actief bezig zijn, maar ook weer niet te actief (kletsen ondertussen moet wel kunnen). Dan is jeu de boules het ideale vakantiespel. En heb je echt de smaak te pakken, organiseer dan een mini jeu de boules toernooitje bij je thuis. Succes gegarandeerd!

Foto header via iStock, credits: FlamingoImages