Je hebt een kast vol kleding thuis hangen en toch weet je (bijna) elke dag niet wat je moet aantrekken. Iets wat heel veel, vooral, vrouwen bekend in de oren zal klinken. Wat doe je daar nu aan?

1) Leer te combineren

Vaak denken mensen in allerlei vast combinaties; die broek hoort bij dat shirt, die schoenen kunnen alleen bij dat jurkje, die trui kan alleen met die kleur geel…. Terwijl dat juist helemaal niet nodig én het geval is. Door te leren combineren, oftewel te mixen en matchen, kom je er achter dat je zo veel meer toffe setjes kan maken dan je eigenlijk denkt. Kwestie van durven en doen.

2) Upcycle

Trek je die oude jeans of dat ‘saaie’ shirt eigenlijk nooit aan? Personaliseer het dan eens door een shirt te laten bedrukken met bijvoorbeeld een kindertekening van jezelf van vroeger. Of je favoriete schilderij. Blaas kortom nieuw leven in je oude kleding. Dat kan onder andere via B55.

3) Accessorize it!

Elke outfit wordt net wat leuker als je er een mooie ketting, oorbellen, riem of tas bij draagt. Dat kan natuurlijk in een matching kleur, maar waarom niet een keer lekker contrasterend. Dat gele truitje wat al jaren ongedragen in de kast ligt, is gecombineerd met een paarse eyecatching ketting juist hartstikke hip and zomers!

4) Basics

Slim is het om in je kledingkast in ieder geval een aantal basic items te hebben hangen waarmee je de rest van je garderobe kan aanvullen. Denk aan een wit shirtje, goed zittende jeans, een zwart jurkje en sneakers. Slim beginnen is het halve werk.

Foto header via iStock, credits: SanneBerg