De feestmaand komt eraan, dus tijd om weer wat extra sfeer in huis te halen. Hoewel dat natuurlijk niet alleen voor de feestmaand fijn is om te doen. Daarom 4 tips die van je thuis een warme haven maken:

1) Licht

Belangrijk voor je woonsituatie is het maken van een lichtplan. Met een een goed lichtplan kan je het beste uit je woonruimtes halen. Het maakt inzichtelijk op welke plek, sterkte en grootte lampen wenselijk zijn. Voor elke ruimte in je huis moet je jezelf dus afvragen wat voor sfeer je daar wilt neerzetten. Een led lamp is bijvoorbeeld heel zuinig (ook fijn!) en geeft gelijk licht. Handig in je thuiskantoor dus of boven de keukentafel. Een goed uitgetekend lichtplan kan er kortom voor zorgen dat je er sfeervol uitgelicht bijzit.

2) Kleur van de muren

Je moet durven, maar kies voor een warme kleuren palet op je muren. Het is makkelijk om te kiezen voor veilig en dus voor wit te kiezen. Maar sfeer en warmte creëer je toch echt door mooie warme tinten aan te brengen in je interieur. Denk aan donkerrood, geeloranje en bruintinten. Vind je dat toch een beetje spannend, schakel dan een kleurexpert in, die kan je helpen met het kiezen van de juiste kleuren(combinaties).

3) Persoonlijkheid

Persoonlijkheid geeft sfeer, dus laat dat ook zien in je huis. Je favoriete boeken, mooiste foto’s en andere herinneringen mogen gezien worden. Stop dan ook zeker niet alles weg achter kastdeuren, omdat het anders te rommelig oogt. Een beetje ‘persoonlijke rommel’ kan zeker geen kwaad voor een warme vibe in je interieur.

4) Rond is het credo

Hoekige meubels en harde lijnen, zorgen niet voor de meeste warme uitstraling. Ga dan ook voor ronde, zachte vormen. Die ronde vormen kan je laten terugkomen in vazen, kussens, vloerkleden of grotere meubels als een stoel of bank. Een element dat heel hip is op dit moment: de poef. Ziet er niet alleen leuk uit is ook heel heel fijn om je benen op te laten chillen…

5) Last nut not least…

It’s all in the details. Oftewel; zorg voor leuke accessoires. Want minimalistisch mag dan ook een trend zijn, gezellig is het niet per se. Decoratie zoals plaids, kandelaars, kunst aan de muren en mooie kamerplanten zijn echt een pré voor een warm interieur!

Foto header via iStock, credits: Artjafara