Misschien heb je het wel meegekregen op het nieuws, want momenteel vindt er in de Amsterdamse RAI de allergrootste hondenshow ter wereld plaats. Meer dan 33.000 honden én hun baasjes zijn er present om hun beste pootje/beentje voor te zetten. En hoewel er ook wat protesten klinken (dierenwelzijnsorganisatie Dier & Recht heeft het namelijk niet bepaald op hondenshows en liet dat ook horen), is het vooral je ogen uitkijken op deze beurs. Wil je zelf thuis je trouwe viervoeter ook in de schijnwerpers zetten, gewoon omdat ie het verdient? Wij geven tips hoe:

1) Beweging, beweging, beweging

Je hond maak je niet gelukkiger door veel met hem te gaan wandelen. Samen een frisse neus halen, heerlijk! Ga je altijd in het bos wandelen? Neem hem dan een keer mee naar het strand of de hei. Laat je hond heerlijk rennen, snuffelen, springen en ontdekken en geef hem vooral de ruimte.

2) Feestmaaltijd

Iedereen heeft wel eens een traktatie verdient. Net als je hond. Elke dag dezelfde brokken of nat hondenvoer is prima, maar af en toe een lekkere feestmaaltijd daar wordt ook je hond blij van. Kijk bijvoorbeeld eens op brekz.nl waar je jouw hond culinair meer kan verrassen.

3) Accessoires

Naast een comfortabel ligkussen is een goede hondenriem ook essentieel. Niet elke riem is geschikt voor jouw hond. Laat je dan ook goed informeren. En wil je dat je hond een beetje stylish voor de dag komt, kies dan voor een van de vele leuke design hondenriemen die verkrijgbaar zijn.

4) Samen zijn

Een hond is een gezelschapsdier, dus niets liever dan dat hij jou in zijn buurt heeft. Belangrijk is het dan ook dat je je hond nooit (te) veel alleen laat. Geef hem de aandacht die hij verdient. Niet alleen soms, maar altijd!

Foto header via iStock, credits: MirasWonderland