Een origineel, persoonlijk cadeau geven… dat is vaak nog niet zo heel makkelijk. Eerder schreef ik al eens hier over het feit dat er zelfs onderzoek is gedaan naar de vaak ingewikkelde geefcultuur. Niet alleen het cadeau moet aansluiten bij de (wensen van de) persoon die het krijgt, maar ook de verpakking en het verrassingsmoment zijn onderdeel van een geslaagd cadeau. Om je een beetje op weg te helpen met een succesvol geschenk, geven wij 5 tips:

1) Zelfmaak-cadeaus

Een cadeau zelf maken, is zeker niet per se truttig of ingewikkeld. Creativiteit wordt juist vaak gewaardeerd. Bak bijvoorbeeld een taart, maak een zelfgemaakte jam, stel een speciale muziek-playlist voor de jarige samen of maak een arty poster via Flyerzone

2) Persoonlijk sieraad

Een sieraad doet het altijd goed. Wel is het belangrijk dat je weet wat de smaak van iemand is. Maak het extra persoonlijk door bijvoorbeeld je vingerafdruk aan een hangertje te laten maken/afdrukken. Of misschien wel een mooi retro medaillon met een foto erin.

3) Kunst

Kunst klinkt als niet echt betaalbaar, maar vergis je niet. Er zijn tal van mogelijkheden om kunst wel cadeau te kunnen doen. Geef bijvoorbeeld een abonnement op de kunstuitleen. Of koop een werk van een beginnend kunstenaar. Super-persoonlijk en origineel.

4) Muziek

Naast dat je een playlist kan samenstellen voor de jarige, kan je ook een echte plaat laten customizen. De liedjes die jij hebt verzameld worden op een ouderwetse elpee gezet, inclusief mooie, bijpassende albumhoes.

5) Beleving

Cadeaubonnen zijn eigenlijk taboe, maar wanneer het een bon betreft voor twee mag het zeker. Hoe leuk is het om een etentje voor twee te krijgen (de gever en de ontvanger). Dan geef je niet alleen een cadeau maar ook jouw tijd.

Foto header via iStock,  credits: KucherAV