Niets leuker dan te shoppen voor (of mét) je dochter(s). Maar de keuze is zo reuze. Oftewel: where to begin? Wij geven wat handige styling tips zodat je een vliegende, fashionable start maakt:

Overload

Ten eerste is er natuurlijk een overload aan meisjeskleding te vinden wanneer je online gaat struinen. Schrijf daarom eerst even voor jezelf op bij welke (online) shops je wilt gaan window shoppen. Zo ga je met focus aan de slag en verzand je niet in oeverloos veel winkelwagentjes volgooien die je uiteindelijk toch niet gaat betalen. Simpelweg omdat het eigenlijk niet binnen je smaak (en budget) valt.

Welke trend?

Voor de lente en zomer 2022 zijn er veel verschillende trends te zien. Zo zijn er volop prints aanwezig. Maar ook duurzaam, comfy en handmade is iets wat je veel ziet. Leuk is bij meisjes dat je vaak ook trends kan combineren. Je hoeft dus zeker niet één stijl te kiezen. Helemaal al niet als je dochter meerdere dingen leuk vindt. Stoer en speels kan prima tegelijkertijd.

Aardse tinten

Wat opvalt, zowel in de ‘grown up’ fashion als bij de kids fashion, is de overvloed aan aardse tinten. Denk taupe, oker, aubergine, terracota…. Allemaal prachtige kleuren die je outfit een zomerse vibe geven. Mooi meegenomen is dat veel duurzame merken dergelijke kleuren gebruiken.

Wijde pijpen

Wat betreft fit voor de broeken is het wijd, wijder, wijdst. Culottes zien we nog steeds veel en ook de flared jeans zijn here to stay. Super zomers en dergelijke broeken zitten ook nog eens heerlijk. Perfect om in te spelen en een fashionable zomer mee tegemoet te gaan!

Zwemmen maar

Zwemkleding mogen we in dit rijtje niet vergeten. Wat hier opvalt is dat we veel felle kleuren zien. De regenboog zien we dan ook veelvuldig terug. Dan wel in badpak, dan wel in tankini vorm. Na de grijze corona maanden hebben we immers allemaal zin in een heerlijk tropische zomer.

Foto header via iStock, credits: max-kegfire