Niets leuker dan je kind de wereld laten zien. En vaak leert het reizen met (met name kleine) kinderen je ook om te relativeren en nog meer te genieten van de kleine dingen. Daar staat tegenover dat het ook behoorlijk intensief kan zijn. Je zit 24/7 op elkaars lip, je moet ze altijd goed in de gaten houden en een dagje luieren zit er over het algemeen niet bij. Ook niet elke (verre) bestemming leent zich even goed voor reizen met kids, maar de volgende 5 reiservaringen die kan je zeker wel op je wishlist zetten:

1) Zuid-Afrika

Met name Kaapstad is een super-plek om naar toe te gaan met kids. Het tijdverschil met Nederland is bijna niets (scheelt een jetlag en gedoe met jengelende kinderen) en je hebt heerlijke stranden en weidse wine farms waar ze uren kunnen spelen. In Kaapstad zelf heb je daarnaast een prachtige acquarium en een botanische tuin. Vanzelfsprekend is net natuurlijk ook geweldig om met je kids op safari te gaan in een wildpark.

2) Thailand

Thailand is perfect als je op zoek bent naar een combinatie van strand en avontuur. Maak mooie jungletochten of ga snorkelen. En dat alles zeer betaalbaar. Bovendien staat Thailand er bekend om dat het een veilige bestemming is voor ouders met kids. Via Tenzingtravel kan je prachtige reizen boeken.

3) Canada

Ben je op zoek naar meer het outdoor-gevoel? Dan is Canada the place to be. Accomodaties zijn hier vaak goed geregeld, de reisafstanden zijn prima te doen en je hebt heel veel stoere activiteiten die je kan doen. Van kanovaren op een gletsjer meer tot aan slapen in een tipi tent.

4) Griekenland

Wil je je kids ook nog wat cultureels bij brengen, dan is Griekenland een aanrader. Het land biedt een mooie mix van zon en geschiedenis. Ga bijvoorbeeld eilandhoppen, huur een zeilboot, ontdek de schatten van de oude Grieken of proef de lekkerste Griekse delicatessen.

5) Mexico

Ook hier kan je strand weer heel goed afwisselen met cultuur en natuur. Slapen kan onder andere in een jungle lodge, bezoek imposante tempels met geweldige vergezichten, kajak over blauwe wateren en proef heerlijke Mexicaanse nacho’s en taco’s.