Wat te doen met die ene saaie, kale muur in je woonkamer? Nou, dan kan je op heel veer verschillende manieren hartstikke leuk maken:

1) Wandtapijt

Iets wat ze veel in het buitenland doen is een kleed niet op de vloer leggen, maar juist aan de muur hangen. Je creëert zo een enorme eyecatcher die ook nog eens warmte uitstraalt. Naast een ‘gewoon’ kleed is een andere trend het ophangen van een geknoopt wandkleed. Die zijn vaak wat rauwer van uitstraling en in allerlei vormen te koop. In kinderkamers zie je ze vaak terug in de vorm van een regenboog.

2) Fotobehang

Dé manier om van je muur een blikvanger te maken is wel het gebruik van fotobehang. En dit type behang is in enorm veel varianten verkrijgbaar. Met de beeltenis van beroemde gebouwen in de wereld er op, met een seventies vibe, meer fashion-gerelateerd maar ook bijvoorbeeld met kunstwerken die je ook kan zien in het Rijksmuseum. Zorg er wel voor dat je dit behang door een geoefend iemand op je muur laat plakken.

3) Teksten

Met een mooie tekst kan je je wand ook echt laten spreken (letterlijk en figuurlijk…). Let er wel op dat je een niet al te cheesy tekst kiest, maar eentje die echt past bij jou of je gezin. Je kan de tekst in stickervorm op je muur plakken. Ook zijn er tegenwoordig heel wat illustratoren die je kan inhuren om de tekst direct op je muur te zetten.

4) Wandplanken

Een simpele manier om snel wat leuks met die kale muur te doen is het ophangen van een paar wandplankjes. Daar kan je makkelijk wat fotolijsten, plantjes en bijvoorbeeld souvenirs op zetten. Staat gelijk een stuk gezelliger en je hebt ook gelijk een plek voor dit soort woonaccessoires.

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz