De zomer staat natuurlijk synoniem aan een lekker verkoelend ijsje eten. Maar er zijn ook tal van zomerse ovengerechten die zorgen voor dat ultieme zomergevoel. Duik de keuken in en verblijd je omgeving met onderstaande recepten:

1) Gegrilde, gevulde perziken

Super simpel, ‘gezond’ en op en top zomers is dit gerecht. Het enige wat je hoeft te doen is een stuk of 10 perziken te kopen, wat hangop, kaneel en graantappel. De perziken halveren, ontpitten en vervolgens onder de grill plaatsen voor ongeveer 10 minuten. Lepel wat hangop op de gegrilde perziken en top het af met wat granaatappelpitjes en kaneel.

2) Aardbeienkwarktaart

Een kwarktaart mag in dit lijstje niet ontbreken. Het fijne aan een kwarktaart is dat je er geen oven voor nodig hebt. Maak een aardbeienvariant voor het extra zonnige gevoel. Wil je een beetje opletten met calorieën, dan kies je magere kwark in plaats van volle kwark. Net zo lekker en fris!

3) Wafels met vruchten

Zelf wafels maken is eigenlijk net zo eenvoudig als zelf pannenkoeken maken. Het enige wat wel essentieel is, is een goede wafelmaker. En goed beslag. Je kan kant-en-klaar beslag in een pak kopen, maar met wat extra effort kan je het ook prima zelf maken. Versier de wafels wanneer ze klaar zijn met verse vruchtjes en eventueel wat slagroom

4) Tarte tatin

Een appeltaart maar dan in een zomerse variant, dat is deze tarte tatin met appels. Deze omgekeerde appeltaart van Franse origine is heel eenvoudig te maken. Maak je het met bladerdeeg dan is het helemaal in een handomdraai gemaakt.

5) Tropische mascarpone cake

Verzamel allerlei zomerse vruchten zoals ananas, mango en meloen. Maak er kleine stukjes van. Dit wordt de topping van de mascarpone cake. Bak vervolgens een normale cake af in de oven. Bestrijk deze met een dikke laag mascarpone en beleg het met de tropische vruchten. Smullen met een hoofdletter S!

Foto header via iStock, credits: Oxana Medvedeva