Wanneer je op vakantie gaat ligt het altijd vrij voor de hand om een auto te huren en op die manier de omgeving te ontdekken. Maar vaak is het veel leuker om dit per scooter te doen. Je kan makkelijker stoppen onderweg, je bent écht buiten en je kan vaak ook net wat meer ‘of the beater track’ routes nemen. Welke bestemmingen zich het beste lenen voor zo’n mooie scootertrip?

1 ) Italië

Hét land van de Vespa kan natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Romantischer kan ook haast niet. Spring met je geliefde achterop een van de vele mooie scooters die in dit land te huur zijn (of kijk ook eens op retro scooter via Lasourisscooters.nl voor het ultieme Italië-gevoel in eigen land) en verken het achterland van Italië met haar mooie kronkelwegen en schilderachtige dorpjes. La dolce vita!

2) Bali

Het eiland ontdekken met een scooter is waarschijnlijk ook gelijk een van de meest avontuurlijk manieren. Bezoek de vele tempels die dit eiland rijk is, rijd langs de meest prachtige rijstvelden en dompel je kortom helemaal onder in de rijke Balinese natuur en cultuur.

3) Algarve

De Algarve in Portugal zijn prachtig mooi om te bezoeken. En omdat de afstanden tussen de verschillende stadjes prima te doen zijn, is een scootertrip ideaal. Voordeel is ook dat je je scooter overal kan parkeren, dus ook direct bij zee. Kan je snel een duik tussendoor nemen!

4) Curacao

Dit eiland is zo’n 61 kilometer lang en is daarom natuurlijk perfect om per scooter te ontdekken. Het verkeer is overzichtelijk en vaak is een scooter huren ook heel betaalbaar.

5) India

Voor de avonturiers onder ons, maar niets mooier om dit bijzondere land per scooter te doorkruisen. Je moet natuurlijk wel weten waar het wel en niet veilig is, maar doe je het verstandig en goed ingelicht, dan is het super om zo echt in aanraking te komen met de inwoners en de natuur van dit land.

Foto header via iStock, credits: molchanovdmitry