Hoogzomer is het, én zomervakantie (althans voor de meesten onder ons) en daarom doen we niets liever dan relaxen en lekker hangen op het strand. Heb je zin in een keer iets anders dan het standaard strand bij jou om de hoek, dan kies je voor één van onderstaande stranden. Want dit zijn een paar ware Europese strandpareltjes:

1) Ksamil Beach (Albanië)

Een verborgen beachspot aan de kust van Albanië. Niet de meest voor de hand liggende locatie misschien, maar daarom juist zo leuk. Iets ten noorden van Griekenland, ligt een prachtige kustlijn met prachtige kiezelstranden en (bijna) het meest prachtig blauwe water van Europa.

2) Fréjus (Frankrijk)

De Côte d’Azur mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Hoewel een posh imago, kent deze omgeving wel prachtig mooie stranden. Het lekkerste is het als je een mooi (en betaalbaar) verblijf kan regelen, bijvoorbeeld via Vakantiehuis Frejus.

3) Navagio Beach (Griekenland)

Dit is één van de meest gefotografeerde stranden van Europa. Het ligt op het eiland Zakynthos in een baai, omringt door hoge kalkstenen kliffen. Wil je er naar toe? Dan moet je met een bootje, want dat is de enige manier waarop je dit wonderschone strand kan bereiken.

4) Luskentyre (Schotland)

Wellicht niet het warmste strand, maar wel bijzonder mooi. Het landschap bestaat uit prachtige zandduinen en het eiland Taransay, ook wel bekend om haar filmische setting.

5) Plage de Saleccia (Corsica)

Gelegen in een beschermd natuurgebied, meer dan 1 kilometer lang en bedekt met fijn zand. Eerder schreven we ook al eens over dit pareltje!

Foto header (Navagio Beach) via iStock, credits: SVphotography