Wanneer je een vakantie boekt, denk je al snel aan verre landen. Je wil er graag even tussenuit, dus automatisch poppen de tropische bestemmingen op. Vaak zit je dan wel een poos in het vliegtuig. We vergeten vaak de parels van ons eigen land, want geloof ons, die zijn er écht. Dit zijn vijf bestemmingen, waar je dit jaar ook even lekker kunt gaan uitwaaien. De auto pakken in plaats van het vliegtuig is ook nog eens veel milieuvriendelijker.

1) Friese meren

De ‘Fryske Marren’ zijn een walhalla voor de watersporters. Het water op met je zeilboot of met een kleine sloep, het is allemaal mogelijk. Even klaar met varen en toe aan een koud wijntje? In de Friese havenplaatsen kun je aanmeren en een plek op het terras zoeken.

2) Zuid-Limburg

Het ideale plekje voor de Bourgondiërs. Wanneer je door dit landschap loopt, is het haast moeilijk te geloven dat je nog steeds in Nederland bent. Ook is de Limburgse gezelligheid overal te voelen. Kies ervoor om in plaats van Maastricht een keertje te kiezen voor Valkenburg.

3) Terschelling

Dit knusse eiland waar je een zorgeloos gevoel krijgt zodra je aan land komt, is ideaal voor een familievakantie. Je kunt eindeloos wandelen over het strand en niemand tegenkomen. Deze vakantie is goed voor de natuurliefhebber. Bij aankomst op het eiland kun je een e-bike huren. En nee, een elektrische fiets is niet alleen voor luie mensen. Met de stevige wind op het eiland, is het niet verkeerd om een elektrische fiets voorhanden te hebben. Zin in een ander eiland? Ook Texel is een aanrader!

4) De Veluwe

De Hoge Veluwe heeft de bijnaam de Groene Schatkamer gekregen. 5000 hectare aan bijzondere landschappen, midden in Nederland. Hoe romantisch is het om een hutje op de Hoge Veluwe te huren? Slapen met het geluid van burlende herten op de achtergrond, wakker worden met uitzicht over de heidevelden en sprookjesachtige beekjes.

5) Bloemendaal

Bloemendaal is voor de luxepoezen onder ons. Wanneer je een mini-vakantie naar Bloemendaal boekt, kom je op het strand gegarandeerd BN‘ers tegen. Bloemendaal is een populair gebied in de zomer, waardoor je ervan uit kunt gaan dat het druk is. Klinkt fijne loungemuziek, gin-tonic, sushi en een luxe tweepersoonsbed op het strand jou als muziek in de oren? Dan is Bloemendaal aan Zee jouw perfecte vakantiebestemming. Op zoek naar een goed boek om op je strandbed te lezen? Ook daar hebben we aan gedacht.

Wil je wel met de auto op vakantie maar liever niet in Nederland blijven? Kijk dan even bij deze glampings. Goed te bereiken met de auto, ideaal voor een luxe vakantie, gecombineerd met het fijne van een camping.