Ongeveer een derde van je leven breng je slapend door, niet raar dat een slaapkamer daarom een fijne plek moet zijn. Een plek waar je tot rust kan komen en waar je op je gemakt voelt. De inrichting van je slaapdomein is dan ook heel belangrijk. Wij geven tips hoe je dit voor elkaar krijgt:

1) Matras

Je begint natuurlijk bij de basis, bij daar waar je op ligt, het matras. Vaak wordt onderschat hoe belangrijk een matras is. En voor iedereen is dat weer anders. Hard, zacht of prefereer je misschien wel een waterbed? Laat je goed informeren en bovenal: ga zelf testen in een winkel. Dan weet je zeker dat je geen miskoop doet en comfortabel in bed ligt.

2) Inrichting

Zorg dat je je slaapkamer niet helemaal volpropt met meubels. Kies bijvoorbeeld niet voor een hemelbed wanneer de vierkante meters dat eigenlijk niet toelaten. Schets thuis een plattegrond wat mogelijk is en ga dan op zoek naar passende meubels, bijvoorbeeld bij Meubelcity.nl.

3) Planten

Planten in je kamer zorgen voor extra zuurstof. Daarnaast creeert het ook een fijne, natuurlijke sfeer. Check wel goed bij het kopen van de plant(en) of ze ook goed op donkere plekken kunnen staan.

4) Geen tv, laptop of smartphone

Het beste middel voor een goede slaaprust is door in de slaapkamer geen tv te kijken en ook niet meer op je telefoon bezig te zijn. Als je dat doet dan komen je hersenen al veel meer tot rust en kan je beter inslapen. Daarnaast is het, vooral als je een partner hebt, ook veel beter voor de romantiek in bed….

5) Opfrissen

Probeer minstens twee keer in de maand je beddengoed te wassen. Zet ook elke dag het slaapkamerraam open om te luchten. Lucht in je kamer betekent ook lucht tijdens het slapen ’s nachts.

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz