De plek waar je ’s ochtends de tijd hebt om wakker te worden, waar je ontspant tijdens een warme douche en waar je helemaal zen wordt in een stomend bad. De badkamer. Toch wel een heilig plekje in huis voor velen. Toch vergeten we af en toe om aandacht te besteden aan deze plek, want ja… het is maar een badkamer. Deze plek kan zoveel ontspanning en rust geven, dus waarom niet wat extra liefde geven aan je badkamer? Met deze vijf upgrades creëer je een oase van rust, een plek waar je je fijn voelt en een plek om je even terug te trekken.

It’s all in the details

In 2021 draait het allemaal om de details van de badkamer. Details kun je natuurlijk op verschillende manieren laten terugkomen. Zo kun je het wat groter aanpakken, door voor een nieuwe tegel te kiezen met een uitgesproken kleur. Je zult zien dat je badkamer er een enorme upgrade van krijgt. Kleinschaliger aanpakken behoort natuurlijk altijd tot de mogelijkheden. Trek een lijn in je accessoires, door op de ‘gouden-tour’ te gaan. Gouden kraan, douchekop en zeeppompjes om je badkamer een hotel-chique uitstraling te geven.

Elegantie

Om je badkamer te upgraden, mogen we het doucheputje niet vergeten. Dit kan namelijk een doorn in het oog zijn. Door een douchegoot rvs of douchedrain in je douchecabine te plaatsen, heb je een moderne, elegante vervanger te pakken. Eentje die past bij de tijd van nu en vooral ook praktisch is. Wel zo fijn als je niet na iedere douchebeurt het putje weer schoon moet maken. Door het lange, strakke design maak je je badkamer helemaal af. Je geeft je badkamer daarmee precies de liefde die hij nou zo erg verdient.

Go green

Het effect van planten in je badkamer is erg groot. Het brengt sfeer, rust en een vakantiegevoel. Hoe fijn is het om iedere dag het gevoel te hebben dat je op vakantie bent? In je eigen huis! Hang een plankje op of kies juist voor een grote, eyecatcher van een plant. Let bij het aanschaffen van een badkamerplant wel op of de plant geschikt is voor de temperatuur in de badkamer. Er zijn genoeg toffe planten die overleven in de badkamer, zoals de Monstera Deliciosa, Alocasia Calidora en Musa Basjoo.

Houtaccenten

Door het toevoegen van houtaccenten in je badkamer, voel je de sfeer al wanneer je de ruimte binnenstapt. Hout is een natuurlijk materiaal, wat jou helpt om in een ontspannen flow te komen. Een badkamermeubel van hout is een upgrade aan je badkamer die er meteen uitspringt. Liever een subtiele houtlook? Kies dan voor houten accessoires. Die zijn er in overvloed.

Bali-look

Breng de island-vibe terug naar jouw badkamer, door je badkamer een Balinese upgrade te geven. Wie wel eens op Bali is geweest, zal beamen dat dit een paradijs op aarde is. Maar hoe breng je de Bali-look nou naar jouw, Hollandse badkamer? Door te kiezen voor natuurstenen, zwarte accenten en veel groen. Ook losse, grote wasbakken doen je meteen in Bali wanen. Het belangrijkste is dus om te kiezen voor natuurlijke materialen.

Foto header via iStock, credits: triocean