Kerstmis en Oud en Nieuw zijn weer achter de rug, wat betekent dat we de kerstbomen allemaal opruimen en de verlichting uit de tuinen en het huis halen. Eigenlijk heel jammer, want deze lichtjes zorgen ervoor dat de koude, donkere maanden die er nog aan komen, wat minder grauw zijn. Daarom moeten we hiervoor een andere oplossing zoeken. We hebben 5 x de gezelligste verlichting ideeën voor je op een rijtje gezet, waarmee je jouw huis helemaal cosy maakt en de sombere maanden weer lichter worden.

Light up my home

Kaarsen zorgen er altijd voor dat je een fijne sfeer in je huis creëert. Je kunt er je eigen draai aan geven, door een plateau samen te stellen met grote en kleine kaarsen. Ook heb je zogenaamde candlebags. Deze zakjes zien er niet alleen cosy uit, je kunt ze voor vele momenten gebruiken. Je verlicht je tuin, oprit, woonkamer, eettafel of zelfs je vijver met deze candlebags.

Spotlight

Het fijne aan spotjes in het plafond, is dat je er meerdere sferen in huis mee kunt creëren. Doordat de spotjes gedimd kunnen worden, maak je het de ene keer romantisch in huis, de andere keer juist gezellig verlicht. Er zijn veel verschillende soorten spots. Je kunt kiezen voor ingebouwde spots, of juist voor opbouwspots die ook nog eens een eyecatcher in de ruimte zijn.

Goede gesprekken, fijn eten

Een plek waar met de feestdagen veel gezeten wordt, is bij de eettafel. De feestdagen bestaan voor een groot deel uit veel en lekker eten en goede gesprekken voeren met familie en vrienden. Wanneer het “normale” leven weer begint, vergeten we al snel dit soort fijne momenten in te plannen. Door de eettafel zo uitnodigend mogelijk te maken, wordt het inplannen van de goede gesprekken en de eetafspraken gestimuleerd. Halen we de Kerstmis toch weer een beetje terug in huis. Wij dachten aan de bijzondere collectie van light and living. Ieder jaar weer komen er eigentijdse lampen bij, die passen bij ieder interieur. De industriële hanglampen, geven een stoere uitstraling, maar nodigen uit om aan de keukentafel plaats te nemen, in plaats van op de hoek van de bank.

Eerste indruk

De plekken in huis waar je binnenkomt en de gasten een eerste indruk over de gezelligheidsgraad van het huis vormen, is al in de gang en de hal. Daarom is goed licht voor deze ruimtes van belang, zodat je direct in een warm en gezellig huis binnenkomt. Een plafonnière is bedoeld als basisverlichting en neemt niet veel ruimte in beslag. Kies voor een industriële of landelijke plafonnière, of juist voor een van chroom.

De tuin

Je tuin is een plek waar je in deze tijd van het jaar niet zoveel tijd doorbrengt, maar hoe fijn is het dat wanneer je naar buiten kijkt, je tuin gezellig verlicht is? Tijdens de feestdagen waren er buiten lichtjes in overvloed, dus laten we dat doortrekken naar de tuin. Kies niet voor de felle bouwlampen, maar voor subtiele verlichting. Heb je een boom in de tuin? Versier de boom met lichtjes. Tuinverlichting is ook het hele jaar door veilig, zodat je goed ziet waar je loopt.

Foto header via iStock, credits: vicnt