Wil je inspiratie op doen voor je badkamer, en het even net iets anders aanpakken? Wij geven out-of-the-box tips voor een bijzondere, unieke badkamer:

1) Fauna

Denk niet gelijk aan tijgerprint, maar juist mooi, abstract en subtiel en in de vom van behang. Waterafstotend behang kan je namelijk prima gebruiken in de badkamer. En waarom zou je een design (neppe) dierenkop alleen boven de open haard kunnen hangen? Zoiets staat ook super boven je bad.

2) Hout

Voor een ecologische meets Scandinavische vibe in je badkamer, maak je gebruik van hout. De vloer, een stuk wand of misschien slechts wat accenten. Hout geeft hoe dan ook een prachtige natuurlijke sfeer. Ook tof; vervang de badkamerdeur door een op maat gemaakte houten schuifdeur.

3) Kunst

Kunst in je badkamer? Waarom niet. Er zijn allerlei mogelijkheden waardoor je kunst kan ophangen/neerzetten in je badkamer. Druk bijvoorbeeld je favoriete kunstwerk of fotografiewerk af op plexigles of kies een mooi kunstobject dat je kan ophangen.

4) Roze

En dan niet fel-roze, maar eerder de oud-roze variant. Dit is dé trend op badkamergebied momenteel. Verf één muur bijvoorbeeld in deze kleur of koop je badkamertextiel in een oud-roze tint. Pas je deze tip op de juiste manier toe, dan staat dit accent eerder stoer dan girly!

5) Mix & Match

Durf te combineren; mix verschillende tegels met elkaar of ga voor een bijzondere douchekop (check bijvoorbeeld douchekranen kopen via Tegeldepot.nl). Niets is te gek, ook qua kleur en vorm niet (wat dacht je van een rond bad?).

Foto header via iStock, credits: vicnt