Het trappenhuis is vaak een van de ruimtes die vergeten wordt om op te leuken. Iets wat helemaal jammer is wanneer je een open trappenhuis hebt. Want dan ligt het juíst in het zicht én kan je het betrekken bij de rest van de ruimtes in je huis. Daarom 5 tips om met jouw trap aan de slag te gaan:

1) Veiligheid

Het allerbelangrijkste van een trap is en blijft veiligheid. Een stevige trapleuning is dan ook essentieel. Gelukkig zijn er heel veel, zelfs handgemaakte, trapleuningen te verkrijgen. Daarnaast zijn antislip-strips belangrijk. Ook die kunnen vaak juist een mooi effect geven aan je trap.

2) Traploper

Wil je je trap extra cachet geven, kies dan voor een traploper. Wellicht moet je dan meteen denken aan je oma (vroeger had men vaak zware, fluwelen traplopers), maar het kan tegenwoordig juist ook heel modern. Het zorgt ook voor een warme uitstraling én het werkt gelijkt anti-slip! Een traploper kan je overigens ook creëren door deze te schilderen, alsof het lijkt dat er een echte loper ligt.

3) Kleur!

Durf je een statement te maken? Verf je trap dan in een opvallende kleur. Of gebruik verschillende schakeringen van één kleur en maak van je trap een ‘kleurenwaaier’.

4) Persoonlijk tintje

Gebruik de muren van het trappenhuis om fotolijsten op te hangen of een mooi schilerij. Zo heb je als je naar boven of beneden loopt om iets te bekijken.

5) Groen

Hangplanten zijn hot en happening. Dé plek om ze de ruimte te geven is in het trappengat. Hang er een aantal bij elkaar voor een ultiem groen effect.

Foto header via iStock, credits: spukkato