Het wordt weer kouder buiten, en dit betekent dat we niet alleen onszelf, maar al helemaal onze kleintjes warmer moeten gaan aankleden. Waar je in de zomer je dochter heel gemakkelijk een jurkje aan kan trekken, wordt dit in de winter toch wel iets lastiger (zeker als we stylish willen blijven). Waar let je op, en waar vindt je de leukste, hippe, winterkleding voor meisjes?

Meer dan prinses

Het is inmiddels passé om meisjes alleen maar roze te laten dragen, of rond te laten huppelen in jurkjes en rokjes. Broeken, pakken en zelfs boilersuits voor de kleintjes zien we steeds vaker terug. Dit is al helemaal praktisch in de winter, waar dit soort kledingstukken gewoonweg warmer zijn. Kortom: meisjes zijn stoer, en dat zien we terug in hun stijl. Betekent dit dat meisjes geen roze meer mogen dragen? Nee, natuurlijk niet. Maar leuk is het wel om ‘prinses’ en ‘stoer’ te mixen. Why not? Als je de kledingkast van je dochter winterproof gaat maken, probeer dan wat vernieuwende meisjeskleding, waarmee je haar de mogelijkheid geeft om haar unieke karakter naar voren te laten komen.

Hoofd, schouders, knie en teen

Wist je dat veel warmte ontsnapt via het hoofd, de handen en de voeten? Als je dan toch al bezig bent met een nieuwe kledingkast voor de kleine, vergeet dan vooral niet om een goede muts, sjaal, bodywarmer (trending!), beenwarmers of maillot, en handschoenen aan te schaffen. Deze accessoires, die dus hun praktische steentje bijdragen, zijn dé manier om te spelen met de stijl van je dochter. Je fleurt zo een hele outfit op, en dat zonder al te veel moeite. Mocht jouw dochter net in de overgangsfase zitten dat ze begint met het kiezen van haar eigen kleding, dan is het overigens leuk om haar tot dit soort kledingstukken te introduceren (ook handig voor moeders, trouwens, mocht die niet weten waar te beginnen!).

Match met je dochter

Het leuke is dat veel trends voor volwassenen zich ook vertalen naar kindermode. Denk bij deze aan dierenprints, natuurlijke kleuren, glitters en metallics, ribcordbroeken, ruitjes en een sportieve look. Zo kunnen jullie samen modieus rond paraderen op het schoolplein – zo moeder, zo dochter. Misschien moet jouw dochter op school iets netter gekleed? Kijk dan terug naar onze vorige tip, en ga op zoek naar een toffe metallic muts, of een panterprintsjaal. Subtiel en tóch een echte mini fashionista. Niets meer aan doen.

Foto header via iStock, credits: jacoblund