In het tijdperk waarin we nu leven nemen foto’s en video’s een meer belangrijke rol in dan ooit. Met kanalen als Instagram en YouTube die immens populair zijn en waarbij álles draait om de perfecte plaatjes. Maar hoe maak je nu de mooiste foto’s en video’s, plaatjes waar je mee ‘out of the crowd’ springt? Wij geven 5 tips:

1) Licht

Eén van de belangrijkste dingen voor een geslaagde foto. Fotografeer liefst niet tegen het licht in en probeer ook ‘hard licht’ te vermijden. Vooral in de ochtend en bij het vallen van de avond is het licht het mooist en ‘zacht’. Op een smartphone kan je vaak heel handig de donkerte/lichtheid aanpassen tijdens het maken van een foto.

2) Neem de tijd

Hoewel een smartphone uitnodigt om snel ‘on the go’ een foto te maken, leveren dat vaak niet de beste foto’s op. Heb je een mooi plaatjes gevonden? Neem dan de tijd om er een foto van te maken. Dat geldt ook voor een gewone camera. Stel goed scherp en het is ook van belang om de camera stevig vast te houden, zodat je geen bewogen beeld krijgt.

3) Compositie

Dankzij een grid op je camera kan je vaak al heel mooi zien of je compositie mooi gaat worden. Durf te experimenteren en plaats objecten niet standaard precies in het midden van de foto. Dat levert alleen maar saaie beelden op doorgaans.

4) Maak gebruik van een drone

Wil je jouw fotografie naar een next level tillen? Maak dan gebruik van een drone, daarmee kan je de meest bijzondere en prachtige overzichtsfoto’s mee maken. Lees jezelf van te voren wel goed in met betrekking tot de regelgeving omtrent drones. Drones kan je onder meer kopen via Droneland.

5) Nabewerking

Een goede nabewerking kan zorgen dat je foto net wat meer in het oog springt. Daarvoor kan je photoshop gebruiken. Veel smartphones hebben zelf ook al hartstikke prima bewerkingsprogramma’s op de telefoon zitten.

Foto header via iStock, credits: oatawa