Natuurlijk hebben we net dé cadeaumaand van het jaar erop zitten, namelijk december. Maar cadeau-inspiratie is altijd handig. Helemaal als je (door een maand als december) even helemaal inspiratieloos bent geworden. En je in januari alweer heel wat verjaardagen en andere feestelijkheden op je agenda hebt staan. Wij geven daarom zes tips voor leuke, last-minute cadeaus:

1) Food, food, food

Iets wat het altijd goed doet is eten. Heb je weinig tijd dan is een mooie, luxe chocoladereep al een hele goede. Ook handig als brievenbuspakket! Heb je wat meer tijd, dan kan je ook zelf aan de slag gaan en iets maken. Bijvoorbeeld een homemade pesto (in een mooie potje) of een appeltaart naar eigen recept. Heel persoonlijk en valt altijd in de smaak. Heb je wat meer te besteden? Dan is een restaurant cadeaukaart ook een goed alternatief.

2) Food for thought

Ook ‘food’, maar dan anders. Namelijk boeken. Super persoonlijk, helemaal als je een boek naar smaak weet te kopen. En schrijf je ook nog een mooie boodschap voorin het boek, dan weet je dat je een goede beurt maakt. Ben je niet zo zeker van wat de cadeaukrijger leuk vindt qua boeken? Dan is een boekenbon natuurlijk ook altijd nog een optie. Daarnaast is een leuk alternatief ook nog een luisterboek cadeau doen. Als er iets hip is op het moment dan is het immers wel het luisteren van podcasts en luisterboeken.

3) Quality time

Iedereen is druk in deze tijd. Afspreken met elkaar kan vaak niet meer spontaan. Wat quality time met elkaar is dan ook vaak een heel mooi cadeau. Geef bijvoorbeeld een dagje uit cadeaukaart, dan kan de ontvanger zelf kiezen wat hij/zij leuk vindt om te gaan doen samen. Samen tijd doorbrengen is ook samen herinneringen maken. Persoonlijker kan het niet.

4) Herinneringen

We lieten het al eerder vallen; een persoonlijk tintje aan een cadeau wordt vaak erg gewaardeerd. Niet altijd even makkelijk, helemaal als het last-minute moet. Maar toch is het wel vaak de moeite van de effort waard. Laat bijvoorbeeld een klein fotoboekje afdrukken van mooie momenten van jullie samen. Of maak een memory spel van grappige, persoonlijke foto’s.

5) Duurzaam

Duurzaam is dé trend van dit moment. Het aanbod van duurzame cadeaus wordt dan ook steeds groter. Een goed iets! Wil je kiezen voor duurzaam, dan is een tweedehands vondst al een optie. Helemaal als de ontvanger van het cadeau van vintage houdt. Maar ook natuurlijke verzorgingsproducten, biologische fashion items en mooie, groene planten zijn allemaal mogelijk.

6) Kunst

Dat kunst alleen maar weggelegd is voor mensen met een dikke portemonnee gaat allang niet meer op. Er is heel veel affordable art op de markt tegenwoordig. Maar ook kunst lenen is iets wat steeds vaker voorkomt. Leuk is dan ook om een abonnement op de kunstuitleen te geven. Of koop een mooie print van een beginnend kunstenaar, bijvoorbeeld via een site als deze. Nog een optie is om zelf een ‘kunstwerk’ te maken. Of als je kids hebt, laat het je kinderen dan maken. Super leuk om te krijgen!

Foto header via iStock, credits: KucherAV