Elk jaar en elk seizoen vraagt weer om nieuwe schoenentrends. Dus…. wat kunnen we deze lente en zomer voor moois aan onze voeten verwachten? Wij spotten de volgende toffe schoenentrends:

1. Mary Jane’s

Eerlijk gezegd; wij wisten niet gelijk wat Mary Jane schoenen waren. Maar het is een Amerikaanse term voor een gesloten, laag uitgesneden schoen met één of meer riempjes over de wreef. Ook wel bandschoentjes of zelfs Donald Duck schoenen genoemd. En ja.. deze trend gaan we veel zien aankomend seizoen. En denk nu zeker niet, dat is veel te schattig voor mij, want deze trend kan je ook stoer inzetten. Helemaal als je deze schoenen in het zwart aanschaft met een mooie plateauzool eronder (ook helemaal ‘on trend’). Draag het met een midi-skirt of een stoere boyfriend jeans en klaar is je look.

2. Comfi schoenen

Logisch zal je denken. Schoenen moeten over het algemeen lekker comfortabel zitten. Maar deze trend gaat wel echt voor het over all comfi gevoel. Denk hierbij aan waterschoenen (handig, kan je zo de zee inlopen), de welbekende Birkenstocks en slip ons (ook wel bekend onder de normale naam ‘slipper’). Credo bij deze schoenentrend is; zomers jurkje aan, zonnebrand onder de arm, schoentjes aan en go. Alles om zo snel en lazy mogelijk de dag door te kunnen komen. Mooie bijverdienste is dat je voeten ook heel blij zullen zijn met deze trend.

3. Crocs met hak

You will love it or hate it. Want je leest het goed, het betrfet hier de welbekende crocs (of variant hiervan) sandalen, maar dan voorzien van een hak. Je zou kunnen zeggen dat stijl en comfort hierbij de handen in elkaar hebben geslagen. Zelf hebben we nog een beetje moeite met deze trend. Maar ga je ervoor, dan weet je zeker dat je bekijks zal hebben op de boulevard deze zomer!

4. Ballerina stilo

Een trend die komt en gaat en deze zomer is er weer een dat ie volop aanwezig mag zijn. De ballerina schoen zal je in vele vormen, stofjes en kleuren aan gaan treffen in de winkels. Wat wel opvalt is dat ze veelal minimalistisch van look zijn. Fijne aan deze trend is dat ze over het algemeen heel betaalbaar zijn (ze gaan natuurlijk ook niet heel lang mee door de dunne zool). Daardoor kan je prima een paar verschillende paren aanschaffen en lekker afwisselen. Eén ding is zeker met deze schoenen ga je zwierend de lente en zomer tegemoet.

5. De schoenen van je paps

Say what? Moeten we de schoenen van onze vader gaan dragen? Nou, wel wat betreft sneakers. Het gaat er vooral om dat de sneakers geinspireerd zijn op de sneakers die je vader vroeger (misschien) wel droeg. Denk aan chunky modellen en grove details. Het zijn dus eigenlijk vrij lompe sportschoenen, die je het liefst draagt in combinatie met een wijdvallende jeans of pantalon.

6. Strappy it is

Voor deze trend is wel wat geduld vereist, want het draait hier helemaal om straps. Liefst zo veel mogelijk. Mooie open schoenen met een hak(je), die je vast strikt rondom je enkel (en soms zelfs je gehele kuit) met vele straps. Ziet er kunstig uit en is ook nog eens heerlijk luchtig. Kan ’s avonds wel wat problemen opleveren met het uit doen en je hebt wat drankjes te veel op….

7. Als een poesje

De hak komt dit seizoen in vele soorten en maten. Zo blijkt ook maar weer bij de kitten heel. Ze wordt ook wel het queenie hakje genoemd. En het is een heel klein hakje van max 6 centimeter hoog. Je ziet dit type hakje vaak zowel onder enkellaarsjes als onder pumps. Voordeel van deze trend is dat je je balans een stuk beter kan houden dan op hakken van minstens 10 centimeter. Niet meer struikelend door de stad flaneren dus.

8. Plateau it is

Als er één ding is waar we echt niet omheen kunnen, is het wel de plateuzool. Spice girls eat your heart out, want deze zomer gaan we allemaal aan de ‘verheven schoenen’. En je ziet ze niet alleen onder sneakers, maar ook sandalen en pumps hebben een plateau. Zaak is wel dat je een stevige schoen koopt, want je enkel zwikken op deze grote hoogte is zo gebeurd. Enne, ben je wat kleiner van stuk, dan zit je met deze trend natuurlijk gebakken!

Foto header via iStock, credits: KristinaJovanovic