Wanneer het buiten koud is, zijn we vaak geneigd om de temperatuur binnen flink op te stoken. Deze grote temperatuurswisselingen zijn alleen niet zo fijn voor je droge winterhuidje. Maar geen zorgen: lees verder voor acht handige beauty tips om deze koude dagen door te komen.

1) Dagelijks smeren

Koude temperaturen en harde wind drogen je huid extra uit. Dikke crèmes zijn een echte musthave tijdens de winter. Breng iedere ochtend en avond een dikke laag aan op je huid om je gezicht te beschermen tegen droge plekjes en schilfers.

2) Douche niet (te) heet

Hoe moeilijk dit ook kan zijn na een lange koude dag, probeer niet te heet te douchen tijdens de winter. Een te hete douche kan namelijk je huid nog extra uitdrogen. Let op de temperatuur van het water en smeer je lichaam na het douchen in met een fijne bodylotion.

3) Scrub, scrub, scrub

Exfolieer je lichaam met een fijne scrub om dode huidcellen van de huid te verwijderen. Je lichaam kan hierdoor gemakkelijker een nieuwe huidlaag aanmaken en dit draagt bij aan het natuurlijke hydratatieproces van de huid.

4) Lees het etiket

Koop verzorgingsproducten, zoals reinigingsdoekjes en tonic, speciaal voor een droge of gevoelige huid. Deze producten zijn namelijk een stuk zachter en milder voor je huid dan producten voor een normale huid.

5) Drink genoeg water

Vergeet niet dat genoeg water drinken de belangrijkste factor is voor een gezonde en gehydrateerde huid. Neem bijvoorbeeld altijd een flesje water mee voor onderweg om te voorkomen dat je huid uitdroogt.

6) Verwaarloos je haar niet

Let erop dat je in de winter nooit je huis verlaat met nat haar. De combinatie van koude lucht en nat haar zorgen er namelijk voor dat je haar flink kan beschadigen. Daarnaast is pluizig haar een veelvoorkomend probleem tijdens de winter. Geef je haar wat extra liefde met een goed voedend serum of conditioner.

7) Let op je voeding

De textuur van je huid is niet alleen afhankelijk van externe factoren, maar ligt ook aan de voeding die je binnenkrijgt. Vooral vet eten en veel zout kunnen zorgen voor uitdroging van de huid. Probeer veel groente en fruit te eten, want deze producten laten veel water los in je lichaam.

8) Skin Gym

Is het niet raar dat we wel ons lichaam trainen en niet ons gezicht? Training van onze gezichtsspieren is juist essentieel om verslapping tegen te gaan. Drie keer hoera dan ook voor de introductie van Skin Gym, oftewel, een total work out voor de minimalistische spieren in het gelaat en de hals, die samen zorgen voor stevigere gezichtsspieren en scherpere contouren. Op de website SkinGym.nl vind je verschillende oefeningen. Via korte, heldere video’s legt een skinstructor (van Babassu) uit hoe je zelf op elk gewenst moment van de dag je gezicht kunt trainen. Ideaal voor de wintermaanden!