Die ochtend had je het je nog wel zo voorgenomen: vandaag zou je niet gaan snoepen, geen alcohol drinken en je niet overgeven aan je ‘cravings’ van die dag. En toch lukt het je niet om het vol te houden. Hoe je het wel of in ieder geval beter kan volhouden? Lees onze tips om gezond de dag door te komen:

Ontbijten

Wil je goed je dag beginnen, dan is een gezond ontbijt essentieel. Door te ontbijten krijgt je lichaam energie en kan je dag aan. Er zijn nogal wat discussies over over dat nu ook echt zo is. Maar sla je het ontbijt over dan ben je vaak toch sneller te grijpen naar tussendoortjes. Er zijn allerlei type ontbijten die voedzaam en gezond zijn en waarmee je tot aan de lunch mee de ochtend kan doorkomen. Denk aan muesli of granola met vers fruit en yoghurt, havermoutpannenkoekjes, een gebakken ei op toast. Voor ieder wat wils. Ben je nu echt een moeilijke ontbijter, dan kan je ook voor eiwitrepen kiezen. Eiwitrepen kopen kan onder andere online en is een goede vervanger voor een ontbijt.

Beweging zoeken

Heb je een beroep waarbij je overwegend zittend de dag doorkomt? Ga dan op zoek naar manieren waarop je tóch aan je beweging komt. Dat kan al door de trap te nemen in plaats van de lift, maar ook door om het uur even de benen te strekken en een klein rondje te lopen. Ga je met de bus of de auto naar je werk? En is de afstand op zich ook met de fiets te doen? Probeer dan op droge dagen de fiets te nemen. Ook dat scheelt al heel veel in de algemene fitheid van je lichaam.

Lief voor je lijf

Probeer na je werk geregeld een warm bad (liefst met zout) of warme douche te nemen, hierdoor neem je heel wat stress van de dag weg. Zorg dat je in je koelkast genoeg groentes hebt liggen, zodat je niet vervalt in het maken van ‘ongezonde’ maaltijden. En plan je agenda ook vooral niet te vol. Het is ook prima om in de avond met de benen omhoog een boek te lezen en vooral te ontspannen. Lief zijn voor je lijf, dat is in essentie alles wat je moet doen.

Foto header via iStock, credits: puhimec