Slaap je wel eens slecht? Dan ben je zeker niet de enige! Wist je dat bijna 2 op de 3 Nederlanders graag beter zou willen slapen. En het rare is…. we doen er maar weinig aan om dat patroon te doorbreken. Jammer, want slaapgebrek vergroot de kans op allerlei vervelende aandoeningen zoals depressie en dementie. Hoe je nu wel beter slaap kan krijgen? Wij geven tips.

Matras

Alles begint bij een goed matras. De hard- of zachtheid van je matras maakt ontzettend veel uit voor jouw slaaprust. Wanneer je een te hard of zacht matras hebt, dan doet wat met je slaaphouding namelijk. Vaak mag je bij de aanschaf van een matras een matras op proef nemen. Slaap je dus niet beter op je matras dan mag je het weer kosteloos retourneren. Zo ook bij Yousleep.nl. Daar mag je een matras 101 nachten lang uitproberen. Voldoet het matras dan niet aan de verwachting, dan mag je het terugbrengen en krijg je het geld terug. Zo weet je zeker dat je het perfecte matras voor jij lijf uitkiest.

Rust en licht

Een van de belangrijkste andere zaken om op orde te hebben wanneer je een betere nachtrust wilt hebben is rust in je lijf en hoofd. Zo is het beter om in de avond geen alcohol en cafeine te nuttigen. Je adrenaline peil niet te hoog op te voeren. Oftewel, ga niet nog laat sporten en kijk geen super spannende series vlak voor je naar bed gaat. Ook is het van belang dat je gedurende de dag voldoende licht binnen krijgt. Niet alleen in huis, maar ook in je lijf. Ga dus, als je een achter de computer job hebt, wat vaker een rondje lopen buiten. En zet ook planten in je slaapkamer die ervoor zorgen dat er genoeg zuurstof daar aanwezig is.

Geen powernaps

Hoewel veel mensen denken dat het goed voor je is, een powernap overdag, kan je het toch echt beter overslaan. Hoe moe je ook bent zorg ervoor dat je pas ’s avonds in bed je slaap gaat doen. Een powernap kan er toch vaak voor zorgen dat je ’s avonds namelijk minder makkelijk in slaap komt. Of dat je (weer) te laat naar bed gaat.

Foto header via iStock, credits: GeorgeRudy