We hebben net massaal weg kunnen zwijmelen bij de bruiloft van Meghan en Harry. Het vormde een mooi startschot voor het bruiloftseizoen dat weer voor de deur staat. Heel leuk, want niets mooier dan de liefde vieren, maar het levert ook vaak outfit-stress op. Wat doe je namelijk aan naar een bruiloft, met of zonder dresscode? En wat te doen als je meerdere bruiloften hebt staan in je agenda? Recycle je je outfits dan gewoon? Of kan dat niet? Onze (budget) tips:

1) Mix & Match

Een outfit vaker aantrekken kan prima, probeer dan echter wel zo te mixen en matchen dat je look totaal anders is. Dat kan al door andere hakken aan te doen, een jasje aan te trekken of een hoed op de doen.

2) Nieuwe ronde voor je trouwjurk

Ben je zelf getrouwd (geweest)? Dan zou je je eigen trouwjurk kunnen aantrekken. LET WEL: wel wat aangepast, want je wilt de bruid niet tegen het hoofd stoten! Laat je jurk inkorten, wellicht wat andere naden in verwerken en maak het af met een stoer spijkerjackje. Niemand die ziet dat het eigenlijk je trouwjurk is en je hebt goedkoop een top-outfit aan.

3) Vintage, vintage, vintage….

Een outfit hoeft niet altijd helemaal nieuw te zijn, vaak is het juist leuk een vintage exemplaar op de kop te tikken. Zo weet je ook zeker dat je een of-a-kind outfit aan hebt. Een outfit lenen kan trouwens ook, bijvoorbeeld via een kledingbibliotheek.