We kunnen er niet meer omheen, de Kerst staat voor de deur. Overal zijn de huizen mooi versierd en de winkelstraten gezellig verlicht. Aangezien we ook dit jaar weer meer thuis zullen zijn dan ooit, is het des te leuker om je huis extra sfeer te geven. Wij geven de beste Christmas tips!

1. Maak het warm

Heb je een kachel thuis, dan ben je natuurlijk al gezegend met een gezellige sfeer thuis. Niets leuker dan de kachel aansteken en lekker opwarmen na een lange winterse wandeling buiten. Liefst met een kopje warme chocolademelk bij de hand. Wil je je pelletkachel een beetje duurzaam en schoon verbranden dan is het slim om te kiezen voor pellets. Dan heb je nog heel lang plezier van jouw kachel.

2. Spelletjes tijd

We zijn de afgelopen tijd allemaal massaal meer spelletjes gaan spelen. Alleen maar goed als die trend zich voortzet, toch? Dan wordt de televisie ook minder snel (en vaak) aangezet.

Catan en Monopoly zijn nog steeds super populaire bordspellen, maar ook spelletjes als Patchwork doen het goed. Dus hup, kerstdiner opruimen straks en haal die spelletjes maar tevoorschijn!

3. Comfort food

De geur van lekker eten door je huis…. Hmmm…. Is er iets fijner? Kerstgebraad in de oven, stoofschotels die uren pruttelen in een pan op het fornuis en vers (appel)gebak op tafel. Laat je inner kitchen goddess helemaal tot uiting komen deze decembermaand. Samen koken en bakken, samen eten, samen genieten en samen lachen zijn key!

4. Zacht, zacher, zachtst

Leg extra zachte plaids neer op je bank. Schaf nog wat extra kussens aan. Warme, zachte sloffen aan je voeten. Een lekkere kruik bij de hand en het zalige genieten kan beginnen. Soms is cocoonen helemaal niet zo vervelend. Zeker niet als het december is en die pelletkachel heerlijk aan het branden is.

En natuurlijk gelden bovenstaande tips zeker niet alleen voor Kerst. Ook in de andere maanden zijn dit tips die je een instant comfort gevoel kunnen geven. Zelfs in de zomermaanden (denk aan een lange, lome zomeravond buiten). Even lekker offline en genieten geblazen!

Foto header via iStock, credit: jozzeppe