Je bent net verhuisd of je hebt je huis ene make-over gegeven. Het einde van het klussen en inrichten is bijna nabij. Maar toch zijn er nog wat ‘kleine’ dingen, de afwerking, die mensen vaak over het hoofd zien. Of als niet super belangrijk bestempelen. Think twice! Wij serveren een lijstje met tips die ervoor zorgen dat jouw huis helemaal tip top klaar is.

Schakelmateriaal

Oftewel, mooie wandcontactdozen en lichtschakelaars. Want je wilt niet dat je interieur een downgrade krijgt door een verkeerde stijl schakelmateriaal. Een stopcontact, lichtschakelaar of dimmer zijn allemaal onderdelen waarmee je de elektriciteit in je huis kan bedienen op een veilige manier. Daarmee is het dus niet alleen een sfeervolle, maar ook een praktische en bovenal veilige toevoeging. Op jung installatiemateriaal kan je bijvoorbeeld kijken wat allemaal mogelijk is.

Organiseren maar

Niets fijner dan een (nieuw) huis waarin ook alles op een praktische manier is georganiseerd. Denk daarbij aan de boekenkast, accessoires, snoeren, enz. Door alles een overzichtelijke, en tegelijk natuurlijk mooie, plek te geven ademt je huis harmonie en balans. Heb je de opruimkunst zelf niet heel erg in je handen zitten? Kijk het dan bijvoorbeeld af bij Marie Kondo (who else!). Sowieso helpt het om spullen een vaste plek in je huis te laten hebben.

Klinken

De deuren in je huis doe je dagelijks waarschijnlijk tientallen keren open en dicht. Hoe essentieel zijn dan ook de deurgrepen in je interieur! Helemaal als ze in het zicht zitten. Je kan tegenwoordig kiezen uit heel veel soorten deurbeslag. Mooi, want dan sluit het ook goed aan bij de uitstraling van jouw huis. Van industrieel tot aan brocante of hip design. Alles is verkrijgbaar.

Zeg het met…

Bloemen en planten! Een huis zonder groen is niets natuurlijk. Zorg ervoor dat op elke kamer wel iets groens te ontdekken valt. Niet alleen een top sfeermaker, ook nog eens goed voor het zuurstofgehalte in je huis. Geen groene vingers? Laat je dan adviseren in het tuincentrum. Wil je het helemaal afmaken; plaats dan wekelijks een vers, nieuw boeket met bloemen op de eettafel. Daar fleurt alles en iedereen altijd van op.

Foto header via iStock, credits: FollowTheFlow