Heeft niet alleen je woonkamer maar ook je badkamer een make-over nodig? Dan is het wel zo handig om te weten wat dé badkamer trends van dit moment zijn. Wij zetten ze voor je onder elkaar:

Gekleurd sanitair

Wat je erg veel ziet is het sanitair in een andere kleur dan ‘normaal’. Denk aan zwart, goud, koper. En dat kan worden doorgevoerd tot aan de douchekop en kranen aan toe. Wanneer je een douche hebt met ook nog een handdouche erbij, staat dat helemaal mooi chic. Handdouches zijn simpelweg douchekoppen die je in de hand kan nemen. Je ziet ze ook vaak bij een bad gemonteerd. En dus super mooi wanneer ze bijvoorbeeld uitgevoerd zijn in zwart. Een echte hotellook creëer je op die manier.

Gekleurde tegels

Door de corona willen we niets liever dan (verre) reizen weer maken. Wil je die stemming nu ook in huis halen, ga dan voor de meest prachtige Marokkaanse of Portugese tegeltjes in je badkamer. Vooral de zellige zijn een bekend soort. Dit zijn tegels met de hand gemaakt van ongeraffineerde natuurlijke klei uit de Fez-regio van Marokko. Hartstikke stijlvol wanneer je deze op de muren van je badkamer laat plaatsen. Door het reliëf van de tegels geeft het ook nog wat extra levendigheid.

Vormen en hoeken

Met betrekking tot de tegels zien we nog een andere trend; het leggen van de tegels in anders-dan-anders vormen. Patronen in één kleur zijn mogelijk, maar ook echte tangrammen in verschillende kleuren zie je. De patronen kan je leggen op de vloer, maar ook op de wand is zeker mogelijk. Je moet wel een beetje durven om dit te doen in je badkamer. Want opvallen doet het zeker!

Nature it is

Een laatste trend is de natuurtrend. Here to stay kunnen we beter zeggen. Want planten en hout toevoegen aan je badkamer is iets wat we al een paar jaar zien. En niet zonder reden. Het ademt frisheid en groen uit. Ook bamboe is prima toe te passen in je badkamer. Zoals in je badkamermeubelen. Geen plek om een plant neer te zetten? Denk dan ook eens aan hangplanten. Ideaal!

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz