Als er één interieurtrend is dit jaar, waar je niet om heen kan, dan is het wel leer. Vroeger stond leer synoniem aan van die grote Chesterfield banken, of zo’n stoffige vintage wegzak poef. Maar dat leer anno nu in heel veel andere vormen dé eyecatcher van je huis kan zijn, bewijzen de volgende trends:

1) Accessoires

Leer is de manier om een stijlvolle afwerking van je meubels te vormen. Denk aan de handgrepen van je keukenkastjes, plankdragers, kussenhoezen en opbergmanden. Mooi is wanneer je verschillende tinten leer door elkaar gebruikt, om het natuurlijke effect nog wat meer te versterken.

2) Bank

Je hebt ontzettend veel keus op het gebied van leren banken. Van strak Scandinavisch, tot aan retro en industrieel. Met name de cognac-kleurige leren bank is een trend die je heel veel ziet terugkomen. Die kleur combineert super met een gele, groene of blauwe muur. Fijn aan een leren bank is dat ie duurzaam is en (over het algemeen) ook tegen een stootje kan. Wel is het zaak om de bank regelmatig in te vetten (het schijnt dat babyolie een perfect wondermiddel is).

3) Groen

De botanische trend die je veel ziet momenteel mixt ook erg goed met de leer-trend. Net als rotan trouwens. Mixen en matchen is sowieso hét credo: de verzameling van natuurlijke materialen en planten maken van je woning een heerlijke huiselijke jungle. Waardoor je het hele jaar rond het idee hebt ‘buiten te leven’.

Foto header via iStock, credits: mihalis_a