Langzaam gaan we richting de feestelijkste maand van het jaar, december! Althans wat cadeautjes betreft. Want met Sinterklaas en Kerstmis in aantocht, worden ook weer de verlanglijstjes samengesteld door de kids. Maar, wat zijn nu echt leuke cadeaus om te geven? Cadeautjes waar ook echt mee gespeeld wordt? Wij tippen in ieder geval een hele reeks aan top cadeaus.

Buitenspeelgoed

Kinderspeelgoed voor buiten is altijd een succes. Überhaupt is het goed om het spelen buiten te stimuleren. En dat buitenspeelgoed kan natuurlijk van alles zijn. Van step tot aan skippybal, trampoline of stoepkrijt. Van jong tot oud is er van alles in deze categorie te verkrijgen. Ook is het leuk om bingokaarten uit te printen (kan je zelf maken) met daarop allemaal dieren of objecten buiten moeten spotten. Volle bingo-kaart? Dan heb je natuurlijk een mooi cadeautje verdiend uit een grabbelton (kan je ook zelf maken). Combineer kortom cadeaus die je koopt in de winkel met zelf-maak cadeaus. Maak je het ook nog eens persoonlijker.

Knutselen maar

Dat knutselen goed is voor de creativiteit van je kind staat buiten kijf. Door knutselen leren ze creatieve ideeën te ontwikkelen en die ook in praktijk te brengen. Ook fijn; je kids zijn langere tijd met één ding bezig. Goed voor een stukje concentratie en doorzettingsvermogen. Complete knutselpakketten kan je eenvoudig aanschaffen via internet. Maar ook leuk is om ouderwets papier maché te maken. Wil je het knutselniveau van je kind naar een hoger plannen tillen, ga dan voor de aanschaf van echt goede knutselspullen. Denk aan een lamineermachine, lijmpistool, enz. Vinden je kids super tof om te krijgen én om creatief mee aan de gang te gaan.

Spelletjestijd!

Als er iets is wat we uit de corona tijd mee hebben genomen, is het wel spelletjes spelen. Denk aan good old monoply spelen, maar er zijn ook veel toffe nieuwe bordspellen te koop. Super leuk om cadeau te geven en vervolgens samen te spelen rond de tafel. Koala Kart is echt een aanrader of het spel Kwakzalvers. Genoeg keus en altijd een goed cadeau!

Foto header via iStock, credits: Rudzhan Nagiev