We mogen weer langzaamaan vooruitkijken… naar heerlijke vakantie tijdens de meivakantie en zelfs al de zomervakantie. Op zoek naar inspiratie? Wij tippen de leukste kampeer bestemmingen én tips en tricks!

Uitrusting

Eerste stap is natuurlijk bedenken hoe je op vakantie wilt gaan. Wil je met een tent, caravan, busje? Of misschien kies je voor meer comfort en zie je jezelf al heerlijk relaxen in een mooi vakantiehuisje of hotel. Good to know is dat kamperen echter zeker niet minder luxe hoeft te zijn. Tegenwoordig is de kampeer uitrusting die je in de winkel kan vinden behoorlijk gemoderniseerd. Zo kan je zelfs een opblaasbare voortent meenemen. Wat natuurlijk ontzettend veel opzetgemaak geeft. En niet te vergeten; glamping. Hipper dan ooit!

In eigen land

Op vakantie gaan in eigen land is ook populairder dan ooit. Onder andere aangezwengeld door de corona pandemie vanzelfsprekend. Maar dat Nederland ook heel veel moois te bieden heeft is geen geheim (meer). Voordeel van dichtbij op vakantie gaan is dat het, vaak, ook minder stress van te voren geeft. Ga eens zoeken op internet naar wat bijvoorbeeld Twente, de Waddeneilanden of de Zeeuwse kust je allemaal te bieden heeft.

Verder weg

Wil je het liever wat verder weg zoeken, probeer dan eens buiten de gebaande paden te denken. Zo is Albanie een verrassend mooie bestemming. Maar ook Slovenie en Estland zijn prachtige bestemmingen. En een van de grootste voordelen van deze landen: ze zijn een stuk minder toeristisch dan bijvoorbeeld Frankrijk.

Met de trein, auto of vliegtuig?

En dan nog de keuze voor welk vervoermiddel je gaat nemen. Wij zijn een groot liefhebber van de trein. Niet alleen omdat het wat betreft bewust reizen een stuk beter is, maar ook omdat je veel meer mee krijgt van je omgeving waar je doorheen kruist. Daarbij, het is vaak ook prima betaalbaar!

Foto header via iStock, credits: Prapat Aowsakorn