We kunnen wel zeggen dat de zomer ‘in full bloom’ is in Nederland. Ik denk niet dat ik eerder in mijn leven zo’n mooie zomer heb meegemaakt als nu, althans niet in Nederland… Heerlijk dat je eens echt alles (letterlijk) alles uit de kast kan trekken wat betreft je zomer-garderobe. Wat de zon-zee-strand trends zijn van dit moment, lees het hier:

1) Romantische jurken

Jurkjes-liefhebbers kunnen hun hart flink ophalen deze zomer, want het is een en al zwierigheid om het lijf. Van romantische bloemen exemplaren tot aan bohemian maxi-jurken, alles kan en mag. Alleen met een klein beetje jaren ’80 touch, want helemaal hip in combi met een stel fijne sneakers. Je shopt ze bijvoorbeeld bij Wildstore.

2) Heuptasjes

Ook al zo’n retro trend, het heuptasje. In dit geval wel op een iets stijlvollere manier, namelijk voorzien van een mooi leren riempje voor om de heupen. Maar wil je echt hipperdepip zijn dan draag je het heuptasje óf als riem óf net wat hoger dan je heupen.

3) Ruffles

Ruffles everywhere! Of het nu als detail is op je badpak, of als eyecatcher op je shirt of rok, je ziet ze overal. Mix het met wat stoerdere items (bijvoorbeeld een vintage jeans) om het ‘girly’ effect iets te temperen.

4) Badpakken met riempjes

Het dragen van een badpak is alweer een paar jaar helemaal on-trend. Maar elk jaar springt er wel een variant uit, welnu het badpak met het tailleriempje. Het accentueert, inderdaad, de taille en ziet er ook nog eens helemaal Côte d’Azur-ish uit.

5) Ruitjes

Niet de klassieke ruit, maar de speelse ruit. Bijvoorbeeld op een mooie skater jurkje, een loose fit t-shirt of op je sneakers. Liefst in zwart-wit of rood-wit. Twinnen met je kind in deze trend? Dat kan ook zeker, kijk bijvoorbeeld eens bij Dj dutchjeans.

Foto header via iStock, credits: max-kegfire