Interior

De tuin als verlengde van je woonkamer: zo doe je dat

De tuin als verlengde van je woonkamer: zo doe je dat

Buiten zijn in je eigen tuin met een goed boek, veel vrienden of met je lief is optimaal van het mooie weer genieten. Deze droom moeten we nog een tijdje uitstellen, maar het voorbereidende werk is minstens zo leuk als er daadwerkelijk van genieten. Met deze tips stoom jij je tuin klaar voor het warme weer en kun je zodra de zon schijnt meteen naar buiten.

Ibiza-feeling

Het Ibiza lounge gevoel verplaatsen naar je eigen tuin, dat klinkt ons als muziek in de oren. Maar hoe doe je dit? Een hangmat of hangstoel kan er al voor zorgen dat je de Ibiza-feeling een beetje begint te voelen. Versier je tuin met lampions, veel lichtjes en een mooi buitenkleed. Ook mogen er goed veel kussens te zien zijn in de tuin. Dit nodigt nog meer uit om lekker in de tuin plaats te nemen en te ontspannen met een goed boek. Ibiza lounge playlist van Spotify op, en je bent met je hoofd eventjes op Ibiza.

Meteen genieten

Composiet vlonderplanken geven je terras een luxe uitstraling. Het fijne hiervan is, is dat de vlonderplanken bijna geen onderhoud nodig hebben. De composiet terrasplanken zien eruit als hout en voelen als hout, maar zijn in tegenstelling tot echt hout ongevoelig voor termieten, versplintering, vocht en verkleuring. Wel zo fijn als de zon weer begint te schijnen en je wil meteen de tuin in om te genieten van het zonnetje.

Buiten eten

Buiten eten wanneer de zon schijnt is een van de fijnste dingen om te doen. Kies daarom voor een grote eettafel, of stevige banken in je tuin, waar veel mensen op kunnen plaatsnemen. Zo kun je in de zomer samen met mensen genieten van je heerlijke tuin.

Sfeerverlichting

Tijdens de zomer is het natuurlijk langer licht, maar wanneer de zon ondergaat maakt sfeerverlichting de tuin weer gezellig. LED-lampen brengen veel sfeer met zich mee en zien er ook nog eens sprookjesachtig uit.

Knus hoekje

Wanneer je een klein maar fijn tuintje hebt, kun je ervoor kiezen om een knus hoekje te creëren. Stapel pallets op elkaar en gooi er veel kleurrijke kussens op. Dit hoekje kun je natuurlijk ook creëren in een grote tuin. Plaats een vuurkorf of een buiten open haard in je tuin en bouw daarom heen de hoek met pallets. Hoe cosy?

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz

1 Comment

  1. Dio

    Wauw! Dit ziet er echt heel erg mooi uit. Gaaf gedaan!

Comments are Closed

website by Webcrate