Elk jaar vraagt weer om nieuwe woontrends, zo ook deze zomer. Wij laten je zien wat dé woonaccessoires trends zijn die je huis weer helemaal een frisse look weten te geven.

Knuffelbare items

Niet gek dat in deze tijd er een grote behoeft is aan knuffelbare items! Hoe zachter, hoe beter. Van een zacht schapenvachtje voor op de grond, tot aan aaibare wandkleden en een fluffy poef. Het kan en mag allemaal. Het fijne aan deze trend is, is dat ie ook nog eens warmte uitstraalt en warm aanvoelt. Ideaal voor op een koele zomeravond.

Ronde vormen

Deze trend gaat ook weer over zachtheid en warmte. Want ronde vormen zijn het helemaal. Geen harde vormen in huis, maar ronde vormen. Denk aan ronde kussens (liefst van fluweel), een stoel met een ronde leuning, een ronde bijzetttafel, en ga zo maar door. Ronde vormen nodigen ook sneller uit om er op te gaan zitten of aan te raken.

Sunkissed accessoires

De zomer haal je zeker weten in huis met deze trend. Kies voor ‘sunkissed’ tinten zoals oudroze, zacht bruin, vaal oranje en oker geel spelen de hoofdrol. Laat deze beachy kleuren terugkomen in je servies, vazen, kaarsen, kussens en lampen. Het voelt zo bijna alsof je aan het strand zit en er een mooie avondgloed op jouzelf en je omgeving valt…

Groen it is

Een trend die al een tijdje gaande is. Hoe meer groen je in huis haalt, hoe beter. Niet alleen zorgen kamperplanten en bloemen voor extra zuurstof in je huis ook zorgen ze voor wat (buiten)leven gevoel. Vind je het moeilijk om te weten welke planten geschikt zijn voor jouw woon- of slaapkamer? Laat je dan goed adviseren van te voren. Zonde als je een plant ergens neerzet waar die het niet lang gaat uithouden.

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz