Langzaam maar zeker gaan we weer richting de zomerse dagen. Als we net zo’n zomer als vorig jaar krijgen, dan zitten we in ieder geval al goed. Maar wat moet je dit jaar in je strandtas stoppen als je van plan bent een dagje strand, zee en zon te doen? Of als je voor een paar weken naar één van de mooie stranden die Europa rijk is vertrekt? Is de opblaas flamingo ook dit jaar weer een dikke hype, of laat je die beter thuis? Wij zetten dé ‘zomer essentials’ voor je op een rij:

1) Parasol

Wil je goed beschermd op het strand zitten, dan smeer je je niet alleen goed in. Maar zorg je ook voor een stevige strand parasol. Liefst eentje die tegen een beetje wind kan én die groot genoeg is voor in ieder geval twee personen. Ze zijn te koop in alle soorten, maten en dessins. Vooral retro modellen doen het goed deze zomer. Denk rood-wit-gestreept, of juist met een veelkleurig bloemenpatroon. Je parasol mag gezien worden!

2) Strandtas

Om al je strand items te kunnen vervoeren is een strandtas een absolute must. Kies een exemplaar van riet, lekker stevig en tegelijkertijd een mooie eyecatcher. Wil je liever een tas die je dicht kan ritsen, ga dan voor een tas gemaakt van denim. Duurzaam, stevig en mooi. Ook simpele canvastassen of een grote IKEA tas zijn vaak heel fijn om als tas te gebruiken.

3) Strandhoed

Zowel voor mannen als vrouwen is dit een veelgezien accessoire aankomend strandseizoen. En hierbij geldt ook zeker, the bigger the better. Niet alleen tegen de zon is zo’n hoed handig, maar ook als je een heerlijke siesta wilt houden, is zo’n hoed ideaal. Sluit je even af van de wereld, hoed op je gezicht en chillen maar.

4) Strandlakens

Ook dit jaar zie je het ronde strandlaken terugkomen. Daarnaast zijn er de XL strandlakens van licht materiaal, waar je met het hele gezin op kan zitten. Vaak bedrukt met de mooiste patronen. Kies in ieder geval voor een opvallende laken die je ook snel kan terugvinden als je even een duik in de zee hebt gevonden.

Foto header via iStock,  credits: CentralITAlliance