Heerlijk, de lente kondigt zich langzaam weer aan en we kunnen bijna onze wintergarderobe weer vervangen door de zomerse variant. En na twee jaren aan pandemie zitten we allemaal te springen om warm weer, mooie (vakantie)plekken én de bijbehorende luchtige outfits. Daar horen natuurlijk ook een aantal nieuwe items bij. Wij laten zien wat de nieuwste fashion trends zijn en de musthaves voor in jouw zomerse kledingkast.

Paint it… yellow

Als er één trendkleur te bespeuren it dit voorjaar is het wel geel. En dat mag zeker felgeel zijn, maar nog liever hul je jezelf in een botergele tint. Een softe variant van okergeel zou je het kunnen noemen. Deze kleur sluit naadloos aan op de trend die we al langer zien, die van de aardse kleuren. Denk hierbij aan taupe, terracotta en ecru. Durf je het aan om je in zijn geheel in deze gele te hullen? Dat mag en kan zeker. Een mooie pantalon (zoals die van Anna van Toor) met een ton sur ton truitje in botergeel en je hebt een heus fashion statement te pakken. Natuurlijk kan je het ook subtieler aanpakken en kiezen voor bijvoorbeeld schoenen, jurk of blouse in een gele kleur. Vrolijk ga je er sowieso van worden!

Pakken maar

Het vrouwenpak is terug van weggeweest. En leuk; het is zeker niet bedoelt voor een zakelijke look. We zien het pak juist in een ‘loose fit’ in allerlei frisse kleuren én op een nonchalante manier gestyled. Draag je alleen de blazer van het pak? Dat kan prima boven een joggingbroek of goed zittende denim. Daarnaast mag de blazer best een beetje oversized zijn. Wat dat betreft zijn de eighties wel een beetje van terug geweest….

Back to the nineties

Duik terug in het verleden en herbeleef je jaren ’90 tijd. Want de fashion die in die tijd hot was, is het dat nu ook weer. Denk aan naveltruitjes, felle kleuren, heupbroeken en kleine rugzakjes. Laat je inspireren door videoclips uit de jaren ’90 terug te kijken (altijd leuk!) en trek je beste millenium look uit de kast.

Lace X broderie

Romantiek ten top met deze trend. Denk haaksels, ruffles, pofmouwtjes, touwtjes, strikjes, etc. Noem het country chic, noem het romantisch, frivool is het zeker. Belangrijk is wel om bij deze trend het niet too much te doen. Kies kortom voor één item in deze trend, en laat de rest vrij neutraal, liefst een beetje stoer.

Show some skin!

Voor deze trend moet je wel een beetje durven. Hoe meer huid we zien, hoe beter namelijk. Al eerder noemden we de naveltruitjes trend, die hier ook zeker onder valt. Maar ook zie je veel crop tops en zogenaamde ‘cut-out-pieces’. Kledingstukken waar letterlijk een stuk uit is ‘gegeten’. Vraagt natuurlijk wel om echt lekker weer, want om nu in weinig verhullende kleding in de kou te moeten staan. Nee dank je.

Schooluniform

Britney maakte in de jaren ’90 al eens het schooluniform opnieuw hip (Baby hit me one more time). En nu is het schooluniform again here to stay. Sweaters met een grote v-hals, plooirokken, blouse onder een trui en loafers… Wel is het ook hier weer zaak om het niet al te schools te maken. Combineer de v-hals sweater dus met een boyfriend jeans. Of trek de loafers aan onder een sweatpants. Durf te combineren.

Dikke zolen

Oftewel platform shoes. Grappig is te zien dat opnieuw wordt teruggegrepen naar de jaren negentig hier. Niet het beste schoeisel voor je enkels, maar dat is het leed dat fashion heet… Wat betreft de platforms; the higher the better. Vanzelfsprekend. En denk ook in allerlei soorten. Zo zie je veel platform heels, maar ook sandalen met platformzolen zijn veelgezien. Overigens een top trend als je klein van stuk bent natuurlijk.

Bohemian

De laatste trend die we hier bespreken is de bohemian trend. Eigenlijk een stijl die nooit helemaal weg is geweest. Helemaal niet als je op Ibiza woonachtig bent. Meest kenmerkende van deze stijl zijn wel de lange rokken en jurken. Vaak voorzien van veel stiksels en kleurtjes. En anders zie je de versiering wel terug in de accessoires. Hoeden, armbanden, ringen, hangers en kettingen. Liefst veel en alles door elkaar. Het hoeft in ieder geval zeker niet te matchen.

Foto header via iStock, credits: Chaay_Tee