De jaren ’10 hebben we achter ons gelaten, we zijn klaar voor de jaren ’20. We laten hiermee ook heel wat trends achter ons. Heel veel stijl items komen ook zeker weer terug, zoals dat altijd wel gaat in de geschiedenis van de mode. Wij maakten voor nu een overzicht van dé mode trends voor 2020.

1) Jumpsuits

Love it or hate it, maar jumpsuits zijn ook in 2020 een grote trend. En wel in alle vormen. Dat wil zeggen zowel casual als chic. Van slimfit tot aan ruimvallend. En ook in alle soorten materiaal. Van zijde tot aan all the way retro rib. Alles kan en alles mag. En met de lente en zomer in het zicht zijn ook de mouwloze jumpsuits een absolute hit.

2) Lange blazer

Victoria Beckham was de trendsetter op dit gebied. Oversized blazers zijn de grote trend voor het aankomende seizoen. Het liefst wel met een mooie taille erin verwerkt. Die je ook zelf kan creëren met behulp van een riem of lint. Vind je het lange model toch net wat te veel van het goed? Dan kan je ook gerust kiezen voor een meer traditionele blazer, zoals die van Jane Lushka.

3) Felle kleuren

Hoewel er ook veel zwart in het straatbeeld te zien gaat zijn, zijn felle kleuren ook zeker een modeverschijnsel van 2020. En die felle kleuren kunnen wat dat betreft niet gek genoeg zijn. Denk aan kanariegeel, diep paars, felroze (zoals bij Marc Cain) , enz. Een knalgroene satijnen broek aantrekken naar je werk is dan ook zeker een prima optie in het aankomende jaar. Ook leer in allerlei kleuren is daarnaast een veel geziene stijlkeuze.

4) Monochroom

Ook wel bekend onder de naam ton-sur-ton. Je hele outfit in een en dezelfde kleur steken is het helemaal. Van broek, tot trui, tot blazer, tot aan je schoenen aan toe. Als het maar helemaal in een (of dezelfde tonen) kleur is. Durf het aan en laat de kleuren spreken dit jaar!

5) Pofmouwen

In 2019 zette deze trend haar eerst stappen in het modebeeld. Pofmouwen… Very 80’s inpsired natuurlijk. En het geeft je outfit een flinke dosis fashion én tegelijkertijd schattigheid. Jurkjes met pofmouwen, shirtjes met pofmouwen en blousjes met pofmouwen. Overal mogen ze aan zitten.

6) Semi-transparant

Niet per se de meest warme outfits, maar wel erg stylish. Hierbij kan je denken aan mouwen van een shirt die transparant zijn of een blouse waarbij je buik ‘open’ is. Deze trend is vooral leuk wanneer de lente en zomer weer aanbreekt. Zelf zouden we er in tijden waarbij de temperatuur onder de 10 graden zakt niet zo snel dragen…

7) Eco-trend

Last but not least, de eco-trend. Het gebruik van natuurlijke stoffen, duurzame samenwerkingen, maar ook bloemen en planten designs zijn natuurlijk helemaal van deze tijd. Als het maar groen, groener, groenst is. En dat zal zeker niet minder worden de aankomende jaren. Wat natuurlijk een behoorlijk good thing is!