Oprichtster van EcuaFina, Rebecca Braak, was gelijk sinds haar eerste voetstap op Ecuadoriaanse bodem verliefd op het land, haar mensen, de rijke cultuur én handgemaakte producten. De betekenis van het woord EcuaFina is dan ook letterlijk: de mooiste (fina) producten uit Ecuador. Denk aan plaids, sweaters, hoeden (allen vaak gemaakt van zachte alpaca wol) maar ook kettingen.

Van oudsher worden al deze producten gemaakt door de Quichua indianen die in het Andes gebergte wonen en leven door handel te drijven van eigen gemaakte koopwaar. Rebecca dacht dat deze prachtige producten ook menig Europees huishouden zou kunnen ver(kleur)rijken. Zodoende begon het idee te broeien voor een eigen winkel. Maar wel op een manier die dichtbij Rebecca staat: direct contact met de wevers en voor een eerlijke prijs.

Verantwoord ondernemen

Veel mensen zijn tegenwoordig bekend met termen als Fair Trade en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Rebecca zorgt er persoonlijk voor dat deze concepten worden nageleefd voor EcuaFina. Dit doet ze door zelf een groot deel van het jaar in Ecuador door te brengen. Zo staat ze in direct contact (direct sourced) met de ambachtslieden.

Als klant van EcuaFina koop je daardoor niet alleen een mooi plaid of product. Je draagt op een heel directe manier bij aan het leven van een Ecuadoriaanse vakman of vakvrouw. Hartstikke mooi dus! In januari van 2019 kwam Rebecca haar droom echt uit en is de EcuaFina Travel Concept Store in Zutphen geopend. In 2021 zijn er nieuwe productlijnen bijgekomen. Denk aan luxe producten van 100% alpaca wol, native kussentjes en alpaca native plaids in nieuwe designs.

WINNEN!

We mogen onder onze lezers één van de EcuaFina prachtige poncho’s weggeven. Op Instagram kan je lezen hoe je hier kans op maakt!