Dat we bij stijlmeisje gek zijn op sieraden verbaast je vast niet. We schrijven regelmatig over fashion, mode en trends, en daar horen sieraden natuurlijk ook bij. Er zijn zoveel soorten sieraden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wat is leuk en helemaal van nu, en wat kan echt niet meer? Om je op weg te helpen hebben we in dit artikel een aantal populaire sieradentrends voor je op een rijtje gezet. Alvast een handige tip: kijk eens bij de horloge en sieraden outlet Starlounge.nl. Deze webshop heeft hele mooie aanbiedingen voor alle soorten sieraden die we hier bespreken. Zo weet je zeker dat je een leuk sieraad kunt scoren zonder de hoofdprijs te betalen. Handig dus!

Op zoek naar een horloge? Kies voor minimalistisch

Bij horloges gold voor een lange tijd: hoe groter, hoe beter. Mocht je nog steeds een stationsklok van 6 centimeter doorsnede om je pols hebben, dan heb ik slecht nieuws. Deze trend is echt voorbij. Het staat lomp, leidt af, en is allesbehalve elegant. De trend is nu juist de andere kant opgeslagen. Van grof, naar subtiel. Kies dus het liefst voor een minimalistisch horloge.

Een merk als Mondaine blinkt hier bijvoorbeeld in uit. Dit Zwitserse merk is strak ontworpen en heeft geen onnodige frutsels. Het staat voor kwaliteit en klasse, in tegenstelling tot de kermishorloges van de jaren negentig.

Mondaine is niet het enige horlogemerk dat basic design horloges aanbiedt. Ook merken als Esprit, Danish Design en Jacob Jensen weten de essentie van horloge prachtig in hun ontwerpen te vatten. Uiteindelijk val je met een eenvoudig maar kwalitatief hoogwaardig horloge meer op dan met een stuk plastic van de rommelmarkt.

Voor sieraden geldt: less is more

De huidige trend voor sieraden is vergelijkbaar met die van horloges. Ook voor sieraden geldt dat de modellen steeds verfijnder en kleiner worden. Geen gigantische hangers meer in je oren die lijken op een fietswiel, maar mooie kleine gouden knopjes. Ook grove sieraden met een hoop kleur en tierelantijntjes zijn niet meer van deze tijd. Kies liever voor een subtiele armband of ketting met hooguit een enkel steentje of hangertje. Dit straalt veer meer klasse uit.

Merken die hier (letterlijk) in uitblinken zijn bijvoorbeeld Ania Haie en GLOW. Beide merken hebben vooral subtiele gouden sieraden in hun assortiment die prima te combineren zijn met iedere outfit. Een goed sieraad hoeft namelijk niet te schreeuwen om aandacht, maar vult de outfit juist mooi aan.

Is al dat subtiele iets te veel gepriegel voor jou? Kies dan bijvoorbeeld voor een merk als Boccia. Deze sieraden zijn wel wat grover en stoerder, zonder dat ze overdreven de aandacht afleiden. Deze trend is dus prima te volgen ongeacht je persoonlijke stijl en voorkeuren.

De trend die alle andere trends overschrijdt

Tot slot benadrukken we graag de trend waarbij alle andere trends in het niet vallen: wees jezelf! Het is nooit een goed idee om een hype, trend, of stijl te volgen puur en alleen omdat het ‘in’ is. Het is het allerbelangrijkste dat jij je goed voel in wat je draagt. Uiteindelijk kan geen enkel horloge of sieraad het winnen van een zelfverzekerde attitude. Wees dus vooral jezelf en draag wat je mooi vindt, dan komt het altijd goed!

Foto header via iStock, credits: AnnaTamila