De narcissen schieten uit de grond en de paaseitjes staan volop te pronken in de supermarkten. Dat wil maar een ding zeggen: Pasen is in zicht. Niets leuker dan op Pasen een heerlijke familiebrunch organiseren. Met onderstaande tips ben je in no time en zonder stress de perfecte gastvrouw of -heer van een heerlijk paasontbijt!

Versiering

Alles begint met aangepaste decoratie! Ga geel all the way. Gele bloemen (tulpen of narcissen), gele servetten, een geel tafelkleed, gele kaarsen en gele slingers toveren je living om tot de ideale paaslocatie! Als je kleine kinderen in de familie hebt, kan je misschien wel samen eieren schilderen of de klassieke paastakken versieren. Succes gegarandeerd!

Zoete klassiekers

Croissants, chocoladekoeken en andere zoete starters doen het altijd goed. Koop ook zeker voldoende sandwiches, pistolets en lekker brood voor de grote eters. Choco, speculoospasta, confituur of hagelslag zullen ongetwijfeld in de smaak vallen. En wie weet vinden de gasten ergens wel een paaseitje dat ook heerlijk past bij een paasontbijt.

Hartige hapjes

Als je voor een brunch kiest, mogen hartige hapjes zeker niet ontbreken. Voorzie eerst en vooral verschillende belegsoorten zoals Franse kaas, Italiaanse Ham of Noorse zalm. Vis geeft je brunch net dat beetje extra. Als je er tijd voor hebt, kan je de gasten ook een eitje (zachtgekookt, spiegelei of omelet) voorzien. Zeker op Pasen kan dat eigenlijk niet ontbreken. Voor de liefhebbers kan je ook een beetje spek klaarmaken, dat past dan perfect bij de eitjes! Ook guacamole of tomaten kunnen een leuke extra zijn. Maar het belangrijkste: focus vooral op wat je zelf lekker vindt, want de kans bestaat dat jij met de restjes blijft zitten!

Verras met je drank

Lekkere koffie is goud waard! Haal dus zeker Dolce Gusto capsules of heerlijke illy koffie in huis. Maar durf ook eens experimenteren met iets nieuws. Probeer de Mimosa cocktail bijvoorbeeld eens uit. Fruitsap en champagne is een topcombo, dus je kan niet missen! Hou je het liever op safe? Een ‘gewoon’ glaasje bubbels maakt het ontbijt onmiddellijk ook een beetje chiquer.

Genieten

Verstop nog wat paaseitjes in de tuin voor de allerkleinsten én vergeet ook zeker niet om zelf te genieten. Als het te veel is, kan je ook taken doorgeven. Vraag aan je mama om iets vroeger te komen en je broer om wat mee te helpen met de afwas achteraf. Ook tijdens het feest zelf kan je de hulp van je gasten inschakelen. Je gasten appreciëren sowieso enorm dat je hen ontvangt, dus ze zullen je met veel plezier assisteren!

Foto header via iStock, credits: sara_winter