Kan jouw woonkamer wel een make over gebruiken? Of heb je gewoon zin in iets totaal anders? Geef je interieur dan eens een industriële look. En dat dat helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn, laten we zien in dit artikel.

Rauw en stoer zijn wel de belangrijkste kernwoorden waarmee je een industrieel interieur mee kan omvatten. Je ziet dan ook vaak materialen als hout, staal en steen terugkomen. Vaak gecombineerd met design of vintage. Wellicht komt dit in eerste instantie wat koel over, maar met de juiste accessoires zet je juist een fijne, warme en toch industriële sfeer neer.

Robuuste tafels

Een super toevoeging voor je ‘industrial look’ woonkamer is een robuuste tafel. Vaak zijn deze gemaakt van oud (eiken) hout in combinatie met staal. Je kan gaan voor een grote eettafel in deze look, maar ook een salontafel kan al veel doen voor de uitstraling van je huiskamer. Kies bijvoorbeeld voor een industriele salontafel van Robuuste Tafels. Heb je zelf een design in je hoofd? Vaak is maatwerk mogelijk bij dit soort tafels.

Grote objecten

Een ander kenmerk van een industrieel interieur zijn grote objecten. Denk daarbij aan een grote loungebank, maar ook aan grote fabriekslampen. Die zetten gelijk de toon in je woonkamer. Omdat eenvoud en strakke lijnen key zijn in dit type interieur, gaat de aandacht ook echt naar deze items. Zet ze letterlijk in de schijnwerpers!

Materiaalkeuze

Naast de eerder genoemde rauwe materialen als hout en staal, zie je ook veel warme materialen. En dan voor natuurlijke materialen. Jute, wol, katoen. Prachtig wanneer je deze stoffen verwerkt in je huiskamer. Dat kan in de vorm van kussen, plaids, kleden, enz. Deze items zorgen er ook gelijk voor dat je woning, ondanks het industriële sfeertje, ook warmte uitstraalt.

Last but not least noemen we hier nog even planten, want ook die zijn voor grote meerwaarde. Ook fijn; veel planten in huis zorgen voor een gezondere leefomgeving. Want ze zorgen voor een betere luchtkwaliteit….

Foto header via iStock, credits: FollowTheFlow